Dette går jeg inn i 2021 med

Dette året har vært noe for seg selv, og jeg tror det er mange som har lært mye. Jeg selv har klart å komme meg ut i fra noe som ikke var bra i livet, og heller funnet et sted jeg føler meg hjemme.

Ikke falske venner, men ekte

Jeg har jo aldri vært helt alene, jeg har alltid hatt noen venner. Likevel så kan man kjenne på ensomheten om de vennene ikke er bra for deg. Bryr deg seg ikke om deg, eller vil være med deg så føler du deg ikke god nok for dem og tilslutt blir du ensom. Det har jeg følt i flere år med de vennene jeg hadde. I sommer var jeg faktisk helt alene det kan skylde at jeg ikke hadde de vennene lenger, grunn kan være at det er min feil, demmes feil eller vi bare har mista kontakt. Jeg hadde ei venninne på Lillehammer, men når man er i Lom så er det ikke enkelt å møtes så ofte. Sommeren ble over og jeg begynte på skolen. Der møtte jeg 2 fantastiske personer som får meg til å le og smile. Jeg føler meg ikke som en plager lenger og jeg har en ekstra liten grunn til å glede meg til skolen. Det er jeg så utrolig glad for.

En framtid

Man har jo en framtid uansett, men nå ser jeg den litt klarere. Jeg slutter på skolen året som kommer og jeg skal begynne som lærling, hvor vet jeg ikke enda. Jeg gleder meg mye til å starte som lærling og legge bak meg livet på skolen, selvom jeg vet jeg kommer til å savne det noen ganger. Det blir en helt ny fase i livet og et steg lenger.

Kjæreste som bryr seg

De som følger meg på snap og insta har kanskje fått med seg at jeg og Simen ble sammen 27.11. Asså ingenting kan beskrive hvor glad jeg er for det, og hvor glad jeg er i han. Trenger ikke å si mer for ingen ord kan beskrive hvor heldig jeg føler meg <3

Tanke om å flytte ut fra dalen, og denne gangen faktisk gjøre det

Er det en ting jeg er lei av så er det dalen: å bli dømt, å bli sett ned på, å være mislikt på en liten plass, “nærme” personer som baksnakker meg osv. Jeg har siden 5.klasse hatt lyst til å flytte ned til Sørlandet, men kanskje Sørlandet skal vente bitte litt til. Jeg har faktisk planer og å flytte fra dalen og komme meg til et nytt sted. Jeg trenger en litt annerledes fase i livet, der jeg bare prøver å finner meg selv, og oppdager nye ting.

Mot

Jeg har aldri vært redd for å skille meg ut, jeg har aldri latt meg styre av andre. Dette året har jeg fått mye hat, men stårr opp imot det og lært meg enda mer og fått mer mot. På punket over trengs det lille ekstra motet, og jeg er klar som bare det til det. har lært meg at jeg gjør det jeg vil uansett!

 

Bilder fra julen min! 2020

Nå er jo julen snart over og de store dagene har vert, tok noen bilder som oppsummerer hvordan julaften var for meg!

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Se så søt Buster er! Asså når vi skulle åpne gaver var han helt vill når det var til han. Putta nesa si så lang han kunne inni gaven før jeg hadde åpnet den, så søt!

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Noe det beste med julen: maten. Den slår virkelig aldri feil! Alle her i familien tok en porsjon for mye, vi var så mette etterpå haha!

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Buster hadde på seg sløyfe resten av kvelden, asså han var så utrolig fin! Tror han skjønte det han også haha.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Har hatt det kjempe fint! Denne julen leverte virkelig og håper det blir like bra til neste år. Jeg håper dere også hadde det så fint dere kunne det, har alltid de som gruer seg til julaften i bakhodet, dere er ikke glemt!

Blir man mer kjent av å ha hatere?

Dette ble et sort tema på snapchat for noen måneder tilbake, da jeg fikk vite gjennom yolo at folk gjorde narr av meg på store plasser, som en skole. Folk begynte å send e inn “Du tror du blir noe” “du tror du er så stor” osv. Men.. også “du blir ikke kjendis av å ha hatere” gjør jeg ikke?

Sitter folk å gjør narr av en youtube video av meg: jeg får flere seertall. Folk som følger meg på snap bare for å gjøre narr: flere seertall. Folk som baksnakker meg, da blir folk interesserte og tenker “hvem er dette egentlig tro?” og begynner å følge meg for å finne ut av det. Det kan jeg bekrefte har skjedd også, folk har sagt til meg at de har hørt ande baksnakke meg og ville finne ut selv hvem jeg var og da har kommet til meg og sagt at alt det de har hørt om meg ikke stemmer. Så takk baksnakkere <3

Så ja, man blir mer kjent av å ha hatere. Jeg tenker bare: tenk å bruke tiden sin på meg, og faktisk snakke om meg, fordi det er vist ikke noe annet å finne på eller snakke om, how sweet!

Jeg er fra en liten plass, og her er det ikke noe godt miljø. Jeg har også gått på skole der det er værre: otta. Får kanskje ikke så mye fans, men jeg stiger i seertall uansett, og lesertall her på bloggen. Jeg tar kanskje mye opp når det kommer til det med at jeg får mye hat, men dere kjenner meg: jeg sier ifra og slår tilbake.

Sier det igjen: i love you haters <3

Jeg gir meg faen ikke

I går la jeg ut på snap story at jeg egentlig er utrolig lei av hat og at det har sine konsekvenser, vil skrive litt mer om det.

Jeg har drevet med snap vertfall et år daglig nå og før det var det litt av og på. Jeg synes det er utrolig gøy å dele livet mitt på den måten og det er min barndomsdrøm. Men når det blir så mye hat, så er det ikke gøy å legge ut noe for det er alltid “kommer noen til å reagere på dette?” “er dette noe får å gjøre narr av?”. Det er som jeg har låst meg inne, og jeg som låser meg inne sier litt hvor langt det hat gått. Siden jeg var liten har jeg alltid vært åpen og ærlig og tørt å sagt ifra til andre. Jeg sa alltid ifra til mamma og pappa hva som hadde skjedd på skolen den dagen f.eks.

Det har blitt sånn at jeg ikke tørr å snakke om de dagene jeg faktisk er nede. At jeg tørr ikke å snakke om hvordan livet mitt faktisk er, noe jeg vet hjelper mange om jeg gjør d. Jeg vet at jeg har hjulpet folk med det, som er målet og den negativiteten tar helt over. Det tar over livet mitt, og det kan det med alle. Å få klage på at jeg klager over alt bare når jeg sa at jeg hadde vondt i magen pga forstoppelse… asså.

Dette her er ikke om at mine hatere har vunnet, for det vil de aldri, men heller en liten tankevekker til dem det gjelder over hvor mye det kan ødelegge et liv til andre. Jeg har blitt så ødelagt av andre at det ikke kan beskrives. Jeg har tenkt det mest negative med selv, tanker om å ende alt, fått store konsekvenser på så mange måter. Men igjen er jeg også et levede bevis på at det hjelper å kjempe for det man er verdt og d gjør jeg hver dag og en dag vi jeg lykkes. Hatet vil kanskje aldri slutte, men jeg håper virkelig at jeg kan være den personen som kan få noe av det til å stoppe og være et bevis på at det er bare å bite tennene sammen.

Jeg vet folk ikke liker meg i hjemmebygden, men jeg vet det er også noen som liker meg her. Har sagt flere ganger at jeg ikke føler meg hjemme her i Lom, men at jeg nesten ikke vil gå ned på butikken fordi jeg vet folk ikke liker meg her, er vel litt langt. Det er også sånn at jeg tror (dette er bare en tanke) at de som faktisk liker meg, ikke tørr å si det for å bli dømt, fordi det var sånn i barndommen. Var folk med meg, ville de også bli dømt og derfor slutta å være venn med meg. Skal vi virkelig leve i den frykten?

En ting INGEN vil ta fra meg: jeg gir faen meg ikke opp. Si hva dere vil, tenk hva dere vil, men dette vil alltid bli mitt liv og den eneste som får bestemme over det er meg. Jeg er ikke noen som lar seg knekke, jeg faller kanskje ned, men når jeg er oppe igjen har jeg kommet et skitt høyere. Jeg har litt viljestyrke i meg og den sier: lev livet.

God jul!

Nå er endelig dagen kommet og jeg er sikker på det er mange barn der ute som ikke klarer å vente til i kveld (inkludert meg).

Jeg begynte å ordne meg litt tidlig og hadde tenkt å bruke lang tid, men jeg er så vandt med å gjøre det fort så klarete ikke å roe ned haha. Men er digg og ikke stresse heller! De siste årene har jeg alltid gått inn med røde lepper, synes det er så utrolig fint! Dette året med en litt mørker og ikke helt knall rød.

Nok snakk om det, jeg ønsker dere alt det beste i dag og håper dagen blir bra! Selv gleder jeg meg så mye til middag, ingenting slår en god julemiddag. Er så godt og samle familien og kunne ha en fin tid sammen. Som sagt er mamma og pappa skilt, men vi har alltid feiret julen sammen hele tiden og det er noe jeg så utrolig takknemlig for <3

Mine topp 10 julesanger!

Som dere sikkert har fått med dere, så elsker jeg musikk og hører på det dagen lang. Nå har jeg samlet mine topp 10 julesanger som jeg hører på for å selv komme i julestemning. I dag er det lille julaften så er bare å jobbe med å få julestemningen fram!

Christmas witout you – ava max

Last Christmas – Wham!

Santa’s coming for us – Sia

I need you christmas – Jonas Brothers

All i want for christmas is you – Mariah Carey

Last christmas – Leslie Odom Jr.

Feliz Navidad – Why Don’t We

Santa tell me – Ariana Grande

December – Ariana Grande

Winter – Ariana Grande

Snow in California – Ariana Grande

 

Ønsker dere en riktig fin jul og bruk tiden med familien! Prøv å få mandelen i kveld, det skal jeg hehe. Har også laget en liste med flere julesanger, og kommer til å adde flere til etter hvert! Dere finner den her

 

 

Ting jeg elsker med julen

Nå er det bare 2 dager igjen til juleaften! Asså.. husker enda jeg var i sjokk fordi det var oktober og nå sitter vi her. men julen knytter vi fleste med positive ting og jeg vil dele med dere hva jeg elsker med den!

Kjole: her

Gi og få: vis dere så på videoen jeg pakker inn ganger sier jeg at jeg enda er like glad i gaver som ett lite barn, men jeg har selvfølgelig også skjønt litt mer hvorfor man gir gaver. Jeg selv er opptatt å gi personer gaver som jeg vet de vil like, for å vise at jeg faktisk kjenner dem og er glad i dem.

Familie: Etter mamma og pappa skilte seg har vi ikke vært mye sammen, selvfølgelig litt på bursdager og hatt noen middager sammen. Julen blir litt mer spesiell da vi kan samles alle fire og ha en tradisjon vi har hatt hele tiden.

Mat: INGENTING slår julematen! Jeg er jo en stor matelsker og gleder meg så mye til å spise!

Julemusikk: Musikk er en stor del av livet mitt, går ikke en dag uten at jeg hører på noe musikk. Julemusikk får meg til å komme i julestemning med en gang! Flere som føler det?

Julefilmer: Film og en kopp kakao, men teppe rundt seg.. frister ikke det vet ikke jeg hahah.

Julepysj: Det å gå i julemøsntret julepysj hjelper også på julestemningen, og ikke mist er det bare så utrolig behagelig å gå! Går i det hele dagen, med mindre vi skal på butikken, men bytter fort tilbake til pysj etterpå.

Julepynt: Vi ar alltid pyntet mye til jul. Har mye julepynt etter bestemor og kan se hvor jeg får min glede i julen fra hahah. Synes det er så fint med mye pynt og ikke bare noen pynt litt her og der. Det er jul en gang i året, da kjører vi all in.

Juletre: snakk om julepynt, juletreet! Elsker å pynte det, og elsker bare den stemningen man får av å ha det oppe. Så mye lys!

 

En uvanlig juletradisjon

Vi baker nemlig ikke pepperkaker, men hvitekake menn! Det gjør vi fordi det er det mamma er oppvokst med å gjøre, og hun har tatt det med videre til oss. De er skinnsykt gode og er like gøy å forme dem som pepperkaker.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

I år var det meg og mamma som bakte de, hun har laget andre småkaker også men sparte de hvitekake mennene fordi hun vet jeg elsker å være med på det! Blir sånn en 10 år gammel igjen når jeg kan leke med deigen, haha! Vi har alltid laget dem, og folk får sjokk hver gang jeg sier vi ikke lager pepper kaker til jul, meeen jeg skjønner dem egentlig godt.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Men asså.. se på den nysgjerrigperen! Han skal absolutt følge med på alt og vil helst være med også. (var ikke mat på bordet når han satte seg der) hadde egentlig tenkt til å ta et søtt bilde med bare labbene hans på bordet, men nei hele han skulle vist opp! Haha, blir bare en god stemning med Buster!

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ser de ikke gode ut! Før pleide vi å male de med konditorfagene også, litt usikker om jeg skal gjøre det i år. Men nå gleder jeg meg masse til å spise dem!

 

 

 

THIS OR THAT jul!

Så andre bloggere gjøre det samme, og syntes det var gøy å lese! Så vil gjøre det samme selv.

Pynte tidlig til jul eller sent?

I vår familie har vi alltid pyntet til jul når vi har fått juleferie. Mamma har alltid sakt “nisser og skole passer ikke sammen”, nå som jeg er eldre henger jeg faktisk med på den og skjønner det, selvfølgelig er det fordi jeg også er vokst opp med det. Vi pynter også juletreet den 23 Desember, men i år ville mamma gjøre et unntak og gjøre det i dag (20 desember) og jeg sier ikke nei takk til det hehe, juletreet gir meg så masse julestemning!

Engel eller stjerne på toppen av treet?

Stjerne, når jeg var mindre og så på julefilm der de brukte engel skjønte jeg ingenting hahah. Jeg er oppvokst med stjerne og det vil det alltid bli også.

Ribbe eller pinnekjøtt?

Hmmm, ribbe. Det spiser vi hver julaften, men har pinnekjøtt på nyttår.

Julegenser eller julepysj?

Hm.. julepysj. Har flere gensere som jeg bruker også, men ingenting slår et helt sett eller en onepice! Føler det å gå med julepysj gir også litt julestemning, for jeg bruker de bare i juletider og ikke før.

Julefilmer eller julemusikk?

Det er vanskelig, men jeg tror jeg må ta julemusikk. Jeg elsker julefilmer og ser på mange i julen, men det er ingen jeg er sånn “må se!”, men jeg må heller høre på musikk for å komme inn i julestemningen.

Feire jul hjemme eller reise bort?

Hjemme uten tvil! Mange år siden reiste vi til Sørlandet og feiret der, men det er så lenge siden at jeg ikke husker så mye. I 2017 var i Gran Canaria i julen og skal si det var den mest triste julen jeg har hatt…ikke snø, ikke alle i familien, ikke julemat, ingen juletre, ingen julepynt. Nei… ikke noe for meg, aldri skal jeg reise til et varmt land i julen igjen.

Ekte julete eller falskt?

Må være minst 6-7 år siden vi hadde ekte… Da kjøpte vi et og det var seriøst så fint! Men etter mamma og pappa skilte seg har jeg og mamma alltid satt opp falsk. Fordi det er rett og slett bare enklere. Vi har også Buster, og ikke så lurt å ta med ekte tre inn da (tilfelle han kan begynne å tisse inne, vet at det ikke skjer med alle dyr) så vi har bare holdt oss til falskt.