Tanker på en onsdag

🌸 På lørdag, reiser vi endelig ned til Sørlandet igjen! Herregud som jeg gleder meg. Gleder meg bare til å nyte dagene der nede og møte familien min igjen. Sørlandet er liksom et sted som hat blitt til “en pause fra hverdagen”. Vi skal være der nede i 2 uker, så reiser vi oppover igjen. Men 2 uker er mer enn nok! Hver dag skal bli unyttet godt, det kan jeg love. Alt fra å bare sitte ute i sola til familieselskap. Kan ikke utelukke at det blir litt shopping også, hehe.

🌸 Innkjøpsvideo etter ferien? I fjor lagde jeg en innkjøps video av det jeg hadde kjøpt på sørlandet, så kanskje gjøre det i år også? Dere elsker hauls!

🌸 At i fjor på denne tiden traff jeg veggen.. kommer til å skrive mer om det. Men jeg må bare si at jeg faktisk er veldig stolt av meg selv at jeg kom meg igjennom det. For dette året har jeg møtt så mange fantastiske mennesker og jeg har hatt en glede i livet jeg ikke har hatt før! Gleder meg også til å forsette å leve, uansett hvor mange nedturer jeg kommer til å ha <3

🌸 Solbrent. Haha jeg skjønner ikke, jeg bruker solkrem, men likevel sitter jeg her å blir solbrent. Trodde ikke at jeg kunne klare det 😳

🌸 Jeg har blitt helt gal etter å lese boken “Skumringstid” av Elisabeth Hammer. Herregud så spennende! Har snart lest ut bok ørn 2 på to dager! Det beste er at det er på 1800-tallet, så det blir liksom at jeg lærer om hvordan man levde på den tiden, men det er litt unaturlige ting inn i bildet. Elsker det!

Skal man bare gi opp?

Nei, jeg har ikke tenkt å gi opp. Men har tanken slått meg flere ganger? Utrolig mange ganger.

Jeg husker som 10+ åring bruke dagene mine på å se på YouTube videoer, lage videoer selv som jeg liksom skulle legge ut på YouTube, men aldri ble noe av. Jeg så på andre sminke seg, vlogger, hauls osv og drømte at det var jeg som sto framfor kameraet. Den drømmer er ikke helt borte, og er en grunn til at jeg driver med sosiale medier en dag i dag.

Men er det alltid så lett? Nope, jeg har liksom ikke funnet “min ting” å gjøre. Troen på meg selv er heller ikke der. Jeg er redd jeg ikke klarer noe, og at jeg slumper unna liksom. At det ikke blir gjort rett og at det ikke blir noe av det. Jeg vlogger på snap, noe jeg har gjort i ca 3 år (litt av og på i starten). Det er virkelig noe jeg synes noe om, men som jeg ikke kommer så langt med… Pluss at der har jeg fått utrolig mye hat tilsammen gjennom årene, at jeg ikke klarer å være meg selv der lenger. Jeg er redd for å bli dømt. Hat har tatt noen styringer, men aldri om det vil knekke meg. Det lover jeg.

Hvor mange ganger har jeg ikke sagt at jeg vil begynne mer med yt? Jeg vil, det er bare det. Men jeg føler det ikke blir bra nok. Jeg føler meg ikke flink nok… Vet ikke hva jeg skal lage, og null inspirasjon. Hvor har kreativiteten min blitt av?! Hahah uff. Når tanken om å gi opp har vært på det sterkeste, er etter opplever som ikke er så greie… Det er alt fra en stygg kommentar til å bli etterfulgt i offentligheten. Men uansett, så tenker jeg å ville endre på hvordan jeg jobber med sosiale medier. Jeg vil ha blogg tilbake. Jeg ELSKER å skrive her til dere. Så vi får se hva jeg finner på, jeg må rett og slett bare prøve meg fram og tilbake!

Grunnen til jeg har vært så mye av og på i det siste halvåret er ikke et sjokk: psyken. Jeg hadde et brudd i februar, som endret veldig på rutine jeg hadde som var utrolig god. Jeg kom meg fort opp fra selve bruddet, men enda ikke funnet veien tilbake til rutinen. Det er jo litt ting jeg har fått vite etter bruddet om det, som har gnagd litt på. Jeg har vært litt ensom i tider, skolelei osv. Den tiden er uansett forbi, jeg vet jeg er på rett vei! Uansett om jeg er på rett vei, vet jeg at det kommer til å være et par nedoverbakker der, men jeg skal klare å komme meg opp fra dem igjen. Lover.

Når August kommer, er jeg på et helt nytt kapittel i livet mitt, som jeg så gjerne vil dele med dere her på bloggen. Jeg er så spent! Ting skjer i livet som får meg til å kjenne på litt lykke igjen, og glede. Og noen følelser jeg ikke har kjent på lenge.

Love u all <3

13 år med skole ferdig!

13 år på skole, og det kapittelet over.

Nå er endelig 13 år ferdig, og jeg har lenge venta på denne dagen. Det har vært 13 år med både smil, latter, glede, men så mye tårer. Dager jeg gledet meg til, dager jeg grudde meg til og de dagene det var som normalt. Jeg har aldri vært den skarpeste kniven i skuffen når det kommer til skole, men jeg har klart meg for det. Skolen handler ikke bare om gode karakter, det handler om å gjennomføre det.

Barne- og ungdomskolen: Jeg var den som ble sett på som “rar” og ble veldig fort den som ikke passet inn. Jeg gikk gjennom dager der jeg grudde meg til skolen, der jeg kom hjem gråtene. Dager jeg kunne få et blikk som jeg kunne kjenne vrenge seg i kroppen. Se en konforlutt i søpla der det sto “Elisabeth” på. Dager jeg måtte gjemme meg, dager jeg skulka for å ikke være på skolen. Osv, listen er lang. Jeg har alltid vært den som har skilt seg ut, men jeg ser ikke noe galt i det selv. Det var mange dårlige dager på skolen, men jeg kan ikke utelukke at jeg hadde gode dager også. Jeg hadde det vanskelig, men jeg prøvde (tro det eller ei) å se på det positive: Skolen varer ikke evig.

Vg1 2018-2019 Service: Helt ærlig? Jeg ville heller gått barneskolen på nytt igjen for å slippe dette året. Det var utrolig dårlige miljø på skolen: hvertfall for meg som skilte seg ut såpass mye. Det var så ille at vist man gikk med singlet på skolen ble man sett på som en hore. Jeg følte at jeg egentlig burde bruke bukse og genser i 20+ grader…. jeg trenger ikke å si mer: men dette året var det mest vanskelige jeg har gått igjennom når det kommer til skolen. Det jeg lærte dette året: Fiende dine vil alltid late som de er vennene dine først.

Vg1 2019-2020 Design: Jeg savner litt dette året, det var så koselig! Jeg flyttet til Lillehammer for første gang og jeg møtte mange! Jeg merket på FØRSTE dag at miljøet var heeelt annerledes her, jeg kunne faktisk gå med skjørt og få komplimenter på at antrekket mitt var fint! Visste fort at jeg ville trives. Jeg kom egentlig godt overens med alle i klassen, og jeg gledet meg til skolen. Tunge og gode dager hele året, men det var utrolig mye praksis i skoledagen så dagene gikk kjempe fort og det var morsome dager ikke minst. Her møtte jeg også Francine, som jeg enda har kontakt med <3

Vg2 2020-2021 Salg: Hvor skal jeg starte? Dette året har vært noe for seg selv: på en god måte. Jeg kom hit, og uten å kjenne noen på skolen jeg skulle gå på. Det har vært gode og vonde tider her også, noe jeg ikke vil gå så mye innpå. Men det som reddet hele motivasjonen min til å gå på skolen, og reddet meg: AYLA! Finnes ikke ord som kan beskrive hvor glad jeg har blitt i hun på de månedene vi har hatt sammen. Er så utrolig takknemlig at jeg fikk hun i livet mitt, og at hun har vært den som har gitt meg litt livsglede hver dag på skolen <3 Men det mest viktigste jeg lærte dette året: Ikke la noen andre dømme andre for deg!

13 år ferdig, og jeg er utrolig glad for det.. 13 år med mye lærdom både i fag og livet. 13 år jeg ikke minst har klart å lære hvem jeg er… jeg har lært at jeg er den som ikke gir opp, at jeg har viljestyke, at jeg kommer meg gjennom forskjellige perioder, at jeg kan det jeg vil, at ting vil bli bedre. Men det mest viktige: Jeg har lært at jeg må holde på hvem jeg er og ikke bli noen andre. Jeg har lært å gi faen i andres meninger, for dette er mitt liv. Jeg har lært at jeg er meg, og setter ikke noen pris på hvem jeg faktisk er kan de gå. For alt i alt: har jeg bare meg til slutt uansett.

Nå skal jeg takke for meg, og gå inn i et nytt kapittel som lærling.

Bilder fra den siste tiden!

Siden jeg bare plutselig var tilbake, kan det være litt gøy å se tilbake på hva jeg har gjort når jeg var borte. Jeg er ALLTID å finne på snap, men ikke en gang jeg kan huske alt som skjer i livet mitt hahah.

Jeg har både vært her i Lillehammer, men også hjemme i Lom! Jeg hadde presentasjon av tverrfaglig oppgave en onsdag, og da hadde fri til søndag. Så selvfølgelig tar jeg sjansen og reiser hjem. Det var utrolig fint vær også da, så vi satt ute hele dagen.

Vi hadde macern piknik på strandpromenaden, det må gjentas!

Litt mat, litt buster, litt Ayla og litt outfits <3

Siste inspurt!

Jeg lyver om jeg sier at jeg har motivasjon til skole, det har jeg altså ikke.. men, som alltid: Bare bite tenne sammen!

Nå er motivasjon min nede, men mest fordi jeg er veldig utålmodig akkurat nå også. Jeg har lenge vært skolelei, og vil bare ha bli ferdig med det. Vært skolelei siden tidlig på ungdomskolen, så.. ja jeg kan nå egentlig skryte på meg at jeg har vært tålmodig akkurat der. Men nå, 1 uke igjen av skole og bare 1 uke igjen med 13 år skole! Kjenner at humøret går veldig av og på, avhengig av skolen. Men jeg skal komme meg gjennom det, selvom dagene er tunge: masse misforståelser og bare stress.Hvertfall i 6 år har jeg tatt dag for dag og prøvd å gjort det beste, så denne tiden går utrolig sakte når man har ventet på den så lenge. Menmen, dagen kommer.

Det er selvfølgelig utrolig dumt at jeg ikke skal ha det helt på topp også nå, siden jeg må egentlig sette pris på skolen litt mer enn det jeg kanskje gjør. Men, er ikke så mye å gjøre med det. Det værste er at det sliter litt for mye på meg.. og går utover de nærmeste jeg har. Det skjer også mye mer bak kamera som sliter meg ut, men som har en samanheng med skole som bare at det er sagt. Det går utover hva jeg også klarer å gjøre: jeg er bare slapp og ikke vil noe. Jeg prøver å muntre meg opp at når det blir ferie, skal jeg jobbe litt hvor trives utrolig mye og snart flytte hjem igjen! Så kommer Juli, der jeg skal ta helt ferie og bare slappe av max hahah. Håper at planer blir snart lagt i boks! <3

Vet at jeg ikke er alene med å være utålmodig akkurat nå, uansett hvilken klasse man går i. Dette klarer vi!

Endelig har normal kommet til Lillehammer!

Når jeg fikk vite at Normal skulle komme til Lillehammer ble jeg så glad!

Jeg er såå glad for det, for der får man kjøpt så og si alt småting du trenger for en billig penge. Hvem vil ikke kjøpe noe man trenger billigt? Selv har jeg gått helt amangos på en normal butikk før der jeg brukte 900kr… meeeen det er et par år siden.

Elsker at det har kommet til Lillehammer, mest fordi jeg er en student og det ikke er like gøy å bruke masse penger på småting. Så det ble et lite innkjøp i dag! Men mest for også fordi jeg hadde litt lyst på ting.

…Kjøpte også vaskemiddel men det er ikke så spennede hahah, men perfekt å kjøpe en liten flaske for 28kr da jeg uansett flytter hjem snart!

Har sett på disse såååå mange ganger, men å betale nesten 40kr for en har jeg faktisk ikke villet. På normal fikk jeg kjøpt en for 28kr og da tenkte jeg “jeg får de ikke billigere”. Så det blir spennende! Skal smake den en dag jeg har hatt en skikkelig treningsøkt!

Er du avhenging av leppomade må jeg bare anbefale disse! De koster 12 kr pakken og er de beste!

At jeg bruker falske negler holder jeg ikke skult, og syntes disse var så fine! Både jeg og Ayla tok med oss et par. Så gledes til å teste dem ut! Vet at jeg ikke kan forvente all kvalitet, men de er fine hvertfall hahah.

Men jeg likte Normal butikken som hadde kommet! Det var også god plass, så du følte ikke at du måtte klatre oppå andre for å komme forbi noe jeg synes mange sånne butikker er. Så det er veldig bra! De var også veldig hyggelige de som jobbet der, så anbefaler å gå innom! <3

Hvorfor blogg? Dør blogg ut, eller vil det komme tilbake?

Jeg har alltid gått fram og tilbake om jeg skal gi opp blogg eller ikke. Det finnes så mye for og imot!

En grunn til jeg elsker blogg, er man kan skrive alt i et. Man kan vise livet litt anerledes. Som på snap har jeg fler følgere, men hvor mange av den skipper bare storyen min? Hvor mange er det som faktisk følger med? Her på blogg velger man selv om man vil lese eller ikke. Det at du har valgt å swipe up nå for å lese dette, betyr mer for meg enn at du ser storyen min på snap. For du faktisk tar deg din tid for å lese det jeg har skrevet!

Blogg har falt ut gjennom årene og de store bloggerne har sluttet, noe jeg selv synes er utrolig trist og jeg savner å lese bloggene demmes! Jeg vet at jeg ikke kan satse så utrolig på blogg fordi vi lever i 2021 og ikke 2010. Men jeg har som sagt tenkt mye: for jeg elsker å skrive. Her på en blogg forventer man en lang tekst, en tekst som skal gripe oppmerksomhet, en tekst som skal være spennende å lese. På snap, orker man ikke å lese om det er mye som ble skrevet, og er det video er det ikke alltid man tar seg tid å høre. Her på blogg kan jeg vise livet mitt på en helt anderledes måte! Det er nesten som jeg vil heller blogge enn å vlogge på snap.. men den er veldig skummel tanke for jeg er så vandt med å vlogge hver dag på snap, og noe som rett og slett blitt en helt vanlig hverdag for meg. Det er gjennom denne bloggreisen jeg egentlig har hatt siden jeg var 15, jeg har opplært meg som har slitt med skriveproblemer siden 1 klasse lært å skrive. Det er gjennom blogg jeg har lært at å skrive er noe jeg virkelig elsker. Det er her jeg kan uttrykke meg på den måten jeg ønsker, uten at det skal bli noen misforståelser. Blogg har vært en stor del av livet mitt så og si.

Jeg ønsker uansett at blogg kommer til å komme litt mer tilbake! Barndommen min ligger i å lese blogger, som også er en grunn til jeg sitter å skriver her en dag i dag. Gjøre det 10 år gamle meg ville gjøre, men som ikke tørte. Jeg er takknemlig for deg som leser hvert eneste ord her, og jeg setter også pris på at du velger å bruke din tid på å følge meg! <3 Love u all!

 

Livet er litt mer på stell

Det har vært utrolig mye i det siste.. skole, finne sted å bo, planer osv

Jeg har ikke vært helt på topp den siste tiden, det er ikke noe sjokk. Har falt helt ut av rutine mine, og det savner jeg utrolig mye! Jeg har et par månedes tid etter jul en gang det jeg virkelig var flink til å komme meg gjennom hver dag på skolen, trene nesten hver dag og oppdatere dere her mist 2 ganger om dagen. Ting gikk oppover! Jeg begynte å se resultater på både treningen og her på bloggen. Men poff… så var jeg plutselig nede. Ingen motivasjon i det hele tatt. Jeg vet enda ikke grunnen, men jeg vet at når sånne tider kommer er det bare å ta tak i stigen og prøve å klatre seg opp igjen.

Men nå er alle innleveringer og vurderinger gjort og innlevert, og det er 2 uker igjen av skolen så nå snart kan jeg puste litt mer ut. Lurer litt på hva vi skal gjøre de neste 2 ukene, men det finner vi ut. Men sommerferien er rett rundt hjørnet og jeg gleder meg masse! Siste sommerferien min før jeg går ut som lærling, sjukt! Håper på å jobbe litt før jeg flytter hjem i igjen. I Juli tar jeg helt ferie og reiser ned til sørlandet i 2 uker! Så håper jeg å legge litt mer gøye planer!

Som dere forstår jeg ikke vært helt 100% topp med psyken, men det er jeg veldig innstilt på å gjøre noe med! Livet er litt mer på stell nå, som gjør det også litt skummelt med tanke på det er store endringer framover… men det finner vi ut hvordan det kommer til å gå! Jeg håper at det kommer til å gå fint. Oppdaterer dere selvfølgelig!