Svarer på spørsmål om forholdet våres!

Dere som følger med på snap, var det kanskje ikke en stor overraskelse at jeg og Simen ble sammen. Vi har kjent hverandre snart i 2 mnd, og tiden har bare flydd og vi har kommet så langt på så liten tid. Ville gi dere en sjanse å stille litt spm om oss her, så kan jeg gi dere gode og lange svar!

“Hvordan møttes dere?” 

Han har fulgt meg på snap siden Mai! Han husker dessverre ikke hvordan han fant snappen min, men han tror det er fordi jeg bare dukka opp på snap. Vi begynte ikke å snakke sammen før september-oktober. Det begynte egentlig bare litt og litt. Så ble det mer snakk etterhvert. Husker selv at første samtale var om gullerot kake siden jeg hadde lagt ut at jeg hadde lyst på det haha. Så vi snakket bare litt på snap og fant ut vi skulle ta samme tog hjemover. Så vi avtale å sitte sammen da, og etter det møttes vi bare mer og mer. Vi klikka ganske så fort sammen, også har det bare gått fra der.

“Føler du noen sjalusi overfor Simen? Om jenter snakker med han, eller snakker om han til deg”

Jeg er heldig og ikke er den mest sjalue typen, men kan kjenne på det (har ikke gjort det enda, men i tidligere forhold). Jeg er heller ikke den som er en kontroll-freek som ikke lar han ha jente venner, eller ikke lar han snakke med andre jenter. For å ha venner i motsatte kjønn er helt vanlig og jeg har det selv. Hadde selv blitt ganske så irritert om jeg ikke fikk lov å ha gutte venner som jeg hadde før han kom inn i bildet. Når det kommer at andre jenter snakker om han til meg: så spørs det veldig. Er det bare for å skryte av han og fortelle at han er en god venn osv får det meg egentlig til å føle meg mer heldig for å ha han i livet. Men i tidligere forhold har gamle venner snakket om den jeg har vært sammen med som det var dem som var sammen, eller at de snakker om den person som de skulle vært interessert kjenner jeg heller mer på raseri enn sjalusi. For hvorfor prøve eller like den som er sammen/driver med en venn? Respektløst, hver heller glad for demmes veine.

“Hvordan går det med deg og Simen?”

Akkurat nå går det kjempe fint! Vi har blitt litt avhengige av hverandre og “må” møtes i helgene. Men det er vel egentlig bare bra? Vi bor ikke på samme sted og går på ulike skoler så vi henger ikke på hverandre 24/7 så vi sliter ikke hverandre ut. Kan være kjipt i noen situasjoner, men da er det bare å facetime.

“Hva liker du best med Simen?”

Det er faktisk veldig mye. Vi kan snakke om alt fra tull til det seriøse og enda ikke dømme hverandre. Han er også veldig omtenksom om skjønner at jeg kan ha vansker for ting pga ting som har skjedd i fortiden og har respekt for det og heller gir meg tid.

“Hvor gammel er Simen og hvor gammel er du?”

Han er 03 og jeg er 02. Noe jeg vet mange vil reagere på og har gjort. Helt ærlig trodde jeg ikke at jeg kom til å være eldst i et forhold, men her er jeg. Jeg tenker faktisk ikke så mye på det, tror det er heller andre som tenker mer på det enn oss. Det lot oss hvertfall ikke stoppe. Det er 11 måneder mellom oss, men som sagt tenker jeg ikke noe særlig på det.

“Har Simen vært i et forhold før? Eller er du hans første forhold?”

Som jeg har forstått var han i et forhold for en del år siden, så hvordan han så på det forholdet og våres er hans valg og jeg kan ikke si noe på det.

“Hva tenker dere om barn?”

Hehe.. nå har vi vært sammen tre dager. Tror den tanken kan vente hvertfall 1-2 år.

“Har dere ikke et lang distanse forhold? Hva synes du om det?”

Den avstanden vi har er ikke ille. Hadde vi bodd i samme by er jeg ganske sikker på at vi hadde besøk hverandre så ofte at vi hadde blitt lei av hverandre mye fortere. Vi ser hverandre i helgene og det er egentlig greit. Lillehammer- Hamar er det ikke noe problem siden toget går så ofte, men blir litt mer utfordrerne når det blir Lom-Dombås, men den tiden får vi se hvordan det går. Tror faktisk ikke at det kommer til å bli så krise.

 

Tusen takk for alle spørsmål!

 

Dette skjer i helga! (og bursdagen min)

Herreguuuud bare noen få timer igjen til jeg reiser hjem! Klarer virkelig ikke å tenke på noe annet enn hvor mye jeg gleder meg til denne helga. Var det første jeg tenkte på når jeg våkna!

Vi får også fri i morgen (fredag) og da reiser jeg hjem i dag. Sitter å teller minuttene her heheh… Skal møte Simen på toget og han skal også være med meg hele helga. Setter stor pris på det <3 Pappa henter oss på Otta med lille Buster! Bare å se dem igjen kommer til å gjøre dagen min så utrolig bra. Når vi er hjemme skal vi lage noe digg mat, siden jeg ikke har fått spise sånn kjempe mye i de siste dagene (pga forstoppelsen). Mamma jobber så hun kommer ikke hjem før kl 23, menmen. Vi kan vertall holde buster med selsap så slipper han å være alene.

Fredag begynner dagen litt kjipt med å reise til doktoren, men jeg må skjekke meg på nytt med magen for det er ikke helt bra det her. Både jeg og mamma har en dårlig magefølelse… for meg er bokstaveligtalt også haha. Men det blir sikkert mye kos på fredag også og vi finner helt sikkert på noe gøy. Jeg og simen tenker kaaanskje å reise til bakeriet da!

Lørdag er det bursdagen min! Da blir jeg hele 18 år og det er så sinnsykt rart å tenke på.. jeg blir jo myndig! Vet ikke om jeg er helt klar for det, men det får bare gå. Gleder meg uansett utrolig mye til selve dagen, kommer til å bli så koselig. Er også et par år siden jeg hadde noe planlagt og noen andre å være med enn bare familien min. Tanker er vertfall å spise kyllingtaco og bake oreokake.

Det skal skal skjer mer også, men det vil jeg heller dele senere! Skal gi dere en hel oppsummering av helga når jeg er tilbake på hybelen.

Dette gjør meg glad <3

I de siste dagene har jeg vært negativ og alt har vært negativt, men sånn er det når magen vil ta knekken på meg hehe. Jeg har likevel brukt tiden på å faktisk tenke på det positive som er i livet mitt nå og de vil jeg dele med dere.

Jeg har venner- Jeg brukte hele sommeren med å sitte inne og spille sims eller bare var ute på verandaen. Hadde ingen å være med, ingen minner å lage. Selvfølgelig gjorde jeg noe som var gøy med mamma osv, men det å ikke noen i nærheten og spørre om å finne på noe slet meg virkelig ut. Jeg begynte på en ny skole på et nytt sted og møtte 2 som har virkelig lyst opp dagene mine siden. Det å ha noen som er glade for at jeg kommer på skolen, noen som savner meg når jeg ikke er der. Det er en god følelse å ha, og setter virkelig pris på dem.

Mamma og pappa som ringer- De ringer nesten hver dag for å høre hvordan det går med meg. De kan se snapstoryen min og alt, men likevel ringer de for å snakke med meg. Blir glad hver gang jeg ser noen av dem ringer og et smil kommer fort frem. Savner dem så utrolig mye, men ser de til helga!

Gode meldinger/kommentarer- Hver gang noen skriver noe fint til meg, blir jeg like rørt hver gang. Hvor mye det betyr for meg kan jeg ikke sette ord på! Føler meg så slem med å bare svare “tusen takk!” fordi jeg føler det er aaaalt for lite, men hvor glad jeg blir av sånne meldinger finnes det ikke noen ord på som kan forklare hvor mye jeg setter pris på det. Det at noen tar seg tid til å skrive noe fint, bare det er så utrolig rørende.

Helga som kommer- Nå til helga skal jeg hjem, og jeg har bursdag! Har lagt noen planer som jeg skal dele med dere senere. Gleder meg så sykt mye! Spesielt å være med buster igjen og bruke tid med han <33

 

 

 

Uken som gikk! Både vonde og gode dager

Den uka som var nå har seriøst vert den rareste jeg har hatt, har vært så mye opp og ned. Isteden for å skrive punker som jeg har pleiet og gjort før, nå vil jeg heller bare skrive åpent.

Mandag-onsdag: Dagene var kjempe fine og dagene gikk så fort! Var som regel bare det samme som alltid: skole og så hjem. Mandag var jo mamma og pappa her og vi var på juleshopping. Var så koselig! Savner virkelig mamma og pappa så mye. Vi hadde styrketest på skolen tirsdagen noe jeg grudde meg til fordi jeg ikke er særlig glad i gym og ikke hadde hatt styrketest før, men det gikk kjempe fint! Må kanskje trene litt mer men..hehe. Onsdag var jeg også med Francine etter skolen, er alltid like gøy å være med henne! Ble ikke helt ferdig med julegavene mandag så ville kjøpe de siste inn, men ble ikke helt ferdig da heller, men jeg fant ut hva jeg skulle gi så det er kjempe bra! Det slår heller aldri feil å være med noen man ikke ser så ofte.

Torsdag-fredag: På skolen torsdag var det ikke så mye som skjedde heller, var som det vanlige. Men mot slutten av dagen begynt jeg å få vondt i magen og ble kvalm. Heldig som jeg var, kunne vi reise en time før skolen egentlig var ferdig. Gikk noen timer og jeg kasta opp… ikke særlig glad for det. Simen skulle også komme, sa at han ikke måtte, men han insiterte så han kom og var hos meg hele helga. var heller ikke på skolen fredag siden magen ikke hadde blitt bedre.

Lørdag-søndag: Lørdagen begynte egentlig helt greit, magen var bedre. Men så kom kvelden! Det ble så utrolig vondt at jeg ikke klarte å bevege meg til slutt. Ble bare liggende i senga den dagen for å si det sånn.. så kom søndag, ikke bedre og legevakten neste. Jeg har da forstoppelse…så det var ikke rart jeg hadde hatt vondt!

I dag (mandag): (tar også med i dag) jeg er bedre nå, har fått tak i noen tabletter som hjelper og er på bedringens vei <3

Så ja, denne uken var noe for seg selv. Noen uker er dårlige en andre, men er også mange som er bedre enn andre! Nå venter jeg bare på at smerten skal gå over også er jeg klar for nye dager!

 

 

Jeg er i GD!

Herregud jeg fikk gøyeste beskjeden i dag tidlig: jeg var i GD!

Jeg har jo selvfølgelig vært på intervju, men kunne ikke si noe. Bare de nærmeste har vist det, og noen har også fått med seg litt mer: telfonsamtaler osv. Tenker at jeg skal legge ut noen få setninger fra artikkelen til dere som ikke har GD+.

  • Jeg tar opp temaer ettersom livet mitt går. Hovedbudskapet mitt er at man er bra nok som man er, uansett, sier Slettom.
  • Innlegg og videoer blir ikke alltid like godt tatt imot. Noen bemerkninger kan være ganske ondsinnede. Netthets vil være en riktig beskrivelse av noen av tilbakemeldingene. Tenåringen er vant til å få passet sitt påskrevet.
  • Elisabeth Zahl Slettom, som er fra Lom og bor i Lillehammer, forteller at de fleste tilbakemeldingene hun får, handler om at følgerne synes det er godt at hun deler det at livet går opp og ned.
  • – Jeg går aldri til personangrep, og jeg bruker ikke navn når jeg snakker om folk, men det kan nok være noen som føler seg truffet innimellom. Men mobbing, både på nett og ellers, blir aldri snakket nok om. Ikke alle tør å si fra, men det gjør jeg. Jeg står for det jeg står for!

Dette er selvfølgelig veldig stort for meg, og kunne ikke vært mer glad. Jeg sier det igjen: Ingen kommer til å la meg stoppe med det jeg driver med. Jeg er her for å si ifra!

Artikkelen kan dere finne her

Julegave som du kan gi til alle!

På tide med flere julegavetips! Selv er jeg snart ferdig med julegaver og er så digg og slappe av med det.

Gavekort- Hvem blir ikke glad for gavekort? Er kanskje ikke det mest spannede å få, men er ikke noe man blir skuffa over heller. Hvis du er usikker på hvilken butikk så kan du se om det går an på et helt senter. Vet at Strandtorget her på Lillehammer har det.

Snacks- Vet du om noe en venn liker godt? Gi det til dem! Er også kjempe enkelt å kombinere det sammen med noe annet: klær, smykker, gavekort osv.

Noe personlig- Det kan være alt fra et bilde, album, pute med egent trykk på osv. Er så utrolig gøy å få noe som er personlig! Uansett hva tingen er, så gjør det noe ekstra med det. Dere kan lage masse personlige ting her.

Noe man egentlig ikke gidder å bruke penger på – hahah, dere hørte rett. Noen ganger tenkt “80 kroner for et par kosesokker? 50kr for en scrunchi? Nei det gidder jeg ikke å bruke penger på”. Gi noe du vet noen ønsker seg eller kunne tenkt seg mer av i gave. Kombiner det også med noe, ellers blir det litt kjedelig gave hahah.

Tilbehør til telefon- Lader, telefondeksler, popsocket osv. Finnes så mye gøy å kjøpe!

Koseklær- Kjenner ikke en person som ikke liker koseklær og det er noe man virkelig ikke får for mye av. Det er å finne i nesten alle klesbutikker, mine favoritter er på H&M og cubus.

Produkter personen bruker- Herregud så digg å få noe man faktisk bruker ofte! Da slipper man å tenke å måtte kjøpe noe nytt, pluss at du setter mer pris på gaven fordi den du fikk den hos har fått med deg at du bruker det. (beautyblender, hudpleie, sminke, hårprodukter)

 

Uken som gikk!

Ny uke har kommet!

Akkurat nå- Slapper av som vanlig. Har tatt ansiktsmaske siden huden min trengte det virkelig.

Ukens tanke- Hvor fort det vil gå til jul! Er bare 2 uker til bursdagen min liksom…Husker enda når det var første oktober, og jeg tenkte “neste mnd har jeg bursdag” og nå er det neste uke…

Ukens høydepunkt- Uten tvil pannekakehuset! Gleder meg allerede til neste gang.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ukens positive- Hadde en presentasjon som jeg klarte egentlig veldig greit. Selve presentasjonen kunne ha vært bedre, men det jeg er stolt over er at jeg følte meg mye tryggere denne uka enn forje.

Ukens negative- Jeg måtte være hjemme fra skolen pga psyka mi. Var helt utslitt og trengte virkelig å finne meg selv.

Ukens mest leste innlegg- Juleshopping <3

 

Juleshopping <3

I dag skulle mamma komme til Lillehammer, og pappa ble også med. Ble litt juleshopping, fint å være tidlig ute!

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Vi gikk først litt rundt bare for å se og gi hverandre tips. Kjente fort at vi var sultene og satte oss å spise i andre etasje på Strandtorget og der har de så god mat! Hadde lasagne i dag, men har hatt kyllingsalat og pasta carbonara og har aldri slått feil.

Fikk kjøpe de fleste gavene jeg skulle ha, mangler bare to! Hjalp også pappa med å kjøpe litt gaver. Synes det er så greit å bli fort ferdig med julegaver og slipper å stresse med det. Er kanskje også like greit å bli fort ferdig så vi slipper store folkemengder, nå som det er corona.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Når jeg var hjemme sist, bestilte jeg dyrebeskyttelsen sin kalender. Det går til en god sak så tenkte “why not?”. Det er også bare gøy! I år har jeg bestemt meg for å ikke ha en sminkeklaneder da jeg så vidt bruker produktene som er i og det blir bare liggende i skuffen, så tok med meg en oreo kalender. Vet ikke om jeg skal kjøpe noen flere eller ikke, men vi får se.

Har dere kjøpt inn til jul allerede?

Sånn har helga vært!

Ny uke igjen til i morgen, tiden går. 2 uker til bursdagen min også! Vil fortelle dere litt om helga som har vært.

(litt rot i bakgrunnen liker vi hahah <33 )

Jeg hadde da besøk av en person som har blitt en stoooor del av livet mitt. Tenkt det, vi ble kjent via snap og det bare fordi jeg snakka om gulerot kake på story! haha sjukt. Fredag gikk vi på pizzerian her i Lillehammer og spiste pizza med Ayla. Angrer ikke på det for å si det sånn. Tipser faktisk om pizzerian fordi pizzaen er kjempe god og det er ikke kjempe dyrt der! En stor pizza for 200kr er ingenting!

Ellers har vi bare slappet av, spist godteri og sett film <3

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

På lørdag var vi på Det lille pannekakehuset i gågata… og herreguuuud så godt det var! Det skal virkelig gjentas!

Men haha må nesten le litt. Jeg har spist så mye usunn mat at i dag var jeg så sykt kvalm! Vi skulle spise pizza (igjen heh) og kjente at kroppen min nektet meg å spise mer. Så tror ikke det blir så mye usunt til denne uka som kommer, men det tror jeg ikke kroppen min så sur for. Får jeg søtsug neste uke så begynner jeg å lure hahah. Men det er lov å kose seg med digg mat. Jeg hadde det uansett kjempe koselig i helga, og humøret ble mye bedre på litt. Slet veldig torsdag og fredag med psyken, men det tok raskt en snu og det er jeg veldig takknemlig for.

Nå er det bare å få lagt seg. Så er det en ny uke i morgen. Mamma kommer også en tur, skal møte henne etter skolen og dra på juleshopping. Gleder meg!!

 

 

Jeg har holdt en hemmlighet for dere..

Jeg har holdt en hemmelighet for dere rett og slett fordi jeg er ikke særlig stolt over dette, men igjen hadde jeg ikke noe valg når det var så ille. Etter mye ting som har skjedd spesielt gjennom YOLO appen, måtte jeg faktisk bare fortelle. Har også tatt tid med å fortelle det, siden jeg må føle meg klar når det gjelder sånt. Håper virkelig på forståelse fra dere.