Begynne å glede seg til jul?

Nå er det høstferie, og jeg synes tiden går utrolig fort. Vi har allerde hatt 6 uker på skolen. Jeg har egentlig ikke tenkt å gjøre mye enn å bare nyte litt fri. I morgen skal jeg reise hjem i noen dager, men skjenner jeg ikke gleder meg til å være borte fra Ole Marius, men sånn er det bare. Men det jeg gleder meg til er å treffe alle hjemme igjen! Spurte mamma i går om hun ville lage risgrøt til jeg kom hjem, haha! Har hatt lyst på det i flere dager nå.

Det typiske meg er at jeg allerede har begynt å glede meg litt for mye til jul, hehe! jeg har begynt å planlegge litt hvor mye jeg skal bruke på gaver osv, siden jeg ikke har så mye penger. Jeg har jo bursdag i november som kommer til å få litt penger, men er litt lei å bruke bursdags penger på julegaver nå.. Så nå blir det sparing!

Jeg skal vertfall prøve å ikke snakke om så mye jul her, for det vil bare folk bli lei av til julen faktisk kommer, jeg håper dere får en fin dag videre!

Hjemme fra skolen, men..

I dag er jeg dessverre hjemme fra skolen. Hele skolen skulle på fjelltur. Jeg kunne egentlig ha tenk å bli med på den turen, men jeg er ikke helt i form og jeg har ikke lyst til å bli værre, men tenker uansett at jeg skal gjøre dagen så bra som mulig. Ole Marius kom med frokost på sengen, også tok jeg en god dusj. Når jeg kom ut fra dusjen hadde han også laget te til meg, så jeg blir vertfall passet på at jeg ikke blir værre.

I dag har jeg tenk å vlogge på en snap bruker jeg egentlig vlogger på hver søndag, men denne uka vlogger jeg i dag også. Den heter: thebeautygang. Jeg skal bli flinkere til å vlogge på min egen vlogg bruker (makeupvlog02) jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal vlogge om der, og jeg bare skal vlogge om hverdagen min og/eller om sminke. Det jeg egentlig tenkte var å sminke meg på den brukeren hver dag, men har funnet ut at det blir litt mye for meg pga skole, vi får heller se an når tiden kommer.

På tirsdag hadde jeg og Ole Marius 6 måneder sammen. Tiden har gått så fort. Vi kom ikke så lang med feiringen, så i dag skal vi bake brownies og kanskje se på en film sammen.

Håper alle får en fin dag, og snart er det helg!

Min August måned

Nå har september kommet, og August er ferdig for i år. Jeg synes dette året har gått så fort! Er jo bare 3 måneder igjen til jul! Okey, nå er jeg veldig julemenneske så ja jeg begynner å glede meg allerde. Nok snakk om jul nå, det begynner jeg å skrive om 2 måneder isteden for, hehe. Jeg tenkte å dele med dere hvordan denne måneden her har vært, og hva jeg har gjort som er gode minner!

Først på måneden så reiste vi ned til Sørlandet, der fikk jeg møte familien min igjen som jeg alltid synes er hyggelig. Der nede kjøpte vi inn mye til vi skulle flytte på hybel, så det gikk litt penger der nede. Ole Marius var også med, som bare gjorde at jeg koste meg mer der nede. Vi var på mye shopping, men vi var på besøk hos tante og var på graven til Bestemor å. Der nede er det så mange butikker det ikke er her oppe, så derfor er det ekstra gøy å gå på shopping der!

Når vi kom hjem fra Sørlandet, gikk det 2 dager så skulle vi flytte inn på hybel. Den dagen gikk utrolig fort for å si det sånn. Vi fikk med oss alt vi skulle, mamma og pappa reiste til IKEA for å kjøpe en sminkepult til meg, så vi kom i boks til skolen startet. Tenkte å vise dere sminke pulten min en annen gang forresten! Når helga var over begynte skolen, både jeg og Ole Marius var kjempe nervøse og livredde for at vi ikke kom i klasse sammen. Dere kan lese mer om skolestarten min her: https://elisabethzs.blogg.no/forste-skoledag.html

Vi trives på hybelen, og jeg skjenner jeg at jeg er på rett plass på skolen nå. Jeg trives på skolen også, og gleder meg til å bli bedre kjent med de andre.

En dag etter skolen, tok jeg og Ole Marius og gikk på kafe for å kose oss sammen før vi skulle reise opp til Lom og Skjåk. Vi skulle ikke være sammen den helgen så, jeg tenkte vi kunne gjøre noe koselig før.

Nå får jeg runde av, ha en god dag alle sammen!

Må jeg drikke og feste for å være kul?

I alle år, har jeg aldri skjønt meningen med å drikke alkohol. Hvorfor skal man drikke noe som ikke er bra i det hele tatt? Jeg er 16 år, og noen måneder blir jeg 17 jeg har vært på fest 2 ganger i livet mitt. Jeg er ikke en person som ikke liker å feste. Jeg ser overalt at folk fester, drikker osv.. Nesten som jeg lurer på om det er noe galt med meg fordi jeg bare ikke liker det. Folk spør meg nesten hele tiden hvorfor jeg ikke drikker eller er på fester, men må jeg drikke og feste for å være kul? Her jeg kommer fra, har jeg aldri hørt om noen som ikke liker å feste som meg. Folk prøver meg til å overtale at jeg skal drikke, men jeg vil ikke. Respekter det. Jeg vil ikke bli full, så ikke prøv å overtale meg. Det er mitt valg og det går ikke utover noen andre. Kanskje det ikke er så gøy å ha en venn som ikke drikker, men om du synes det så respekter du det ikke. It’s not a big deal.

Hvorfor skal jeg som er 16 skamme meg fordi jeg ikke drikker? Drikke er ikke en ting jeg må. Jeg har mine egne valg. Er det noen der ute som er som meg, hver så snill og ikke tving deg selv til det. Du har rett til å gjøre det du vil, og det du føler rett for deg.

 

Jeg er vertfall lykkelig i mitt liv uten å feste og drikke. Men det er har og blir MITT valg.