Noe jeg lenge har ønsket

Først før jeg forsetter så må jeg si at jeg skrev noe feil på sist blogginnlegg. Jeg skal ikke til sykehuset i april, men i februar! Dagen ble mye bedre! Uansett, så var jeg og klassen min i Oslo i går. Var kjempe gøy! Tok noen bilder fra der jeg vil dele med dere.

Vi reiste fra Lillehammer med 08 tiden. Når vi kom til oslo så ble vi sluppet av med operaen så vi måtte gå til Freia fabrikken, det kjennes i beina i dag hehe! Jeg synes det var kjempe gøy å være der, og fikk mye mer enn det jeg trodde. Håper dere har gjort det samme eller dere vil oppleve der for det var gøy!

Etter det fikk vi fritime, så vi gikk litt rundt på butikker. Vi ble fort slitne i beina så vi gikk til operaen en time før vi egentlig skulle være der. Så jeg tok noen bilder, og vi satt bare å snakket. tiden gikk veldig fort. Vi fikk en omvisning og bare det var gøy! Jeg har lenge ønsket å besøke operaen så jeg syntes jo selvfølgelig at alt ble bedre uansett. Vi så også på et stykke “Madam Butterfly”. Jeg fikk ikke med meg 100%, men det meste. Jeg er vertfall stolt over å kunne si at jeg har vært på operaen og sett et stykke der.

Altså, hvor nydelig?! Jeg har aldri vært så nærme en svane før, og jeg måtte bare ta bilde!

Når vi var ferdige så skulle vi oppover igjen til Lillehammer. Vi kom hjem ca 02 tiden så det ble en lang dag. Det var godt å komme hjem og få lagt seg. Håper dere har hatt en fin dag!

Jeg kunne ikke snakke…

Jeg har ikke blogget på en god stund, jeg har ikke hatt noen inspirasjon og nå i helgen var jeg også syk. Jeg tenker å fortelle litt om noe som har skjedd og kommer til å skje.

Som sakt jeg har vært syk i helga. Jeg fikk halsbetennelse for første gangen. Ole Marius fikk det først, så jeg ble smittet veldig lett. Jeg har aldri hatt det før så det ble ekstra ille for meg, for kroppen kjenner ikke til sykdommen. Begynte å kjenne det fredag. Jeg var dum å tenkte at det bare var litt feber og vondt i hodet først. Lørdag var mandlene mine helt hovene. Tenkte at det kanskje kunne gå over snart, men natt til søndag slo det virkelig inn. Jeg klarte så vidt å svelge, og hadde vansker med å puste hvis jeg lå med hodet for lavt. Fikk Ole Marius til å ringe til legevakten som heldigvis var åpne på søndager. Fikk en time der og fikk tabletter. Nå er formen så mye bedre! Har enda vondt i halsen og får vondt av å snakke og nesten bare puste tungt, men det går fremover! Går på en 10 dagers kur, så jeg får det helt bort. Glad for at de tablettene tar det bort så fort! Merka nesten forskjell etter første tabletten.

Den andre tingen jeg skal fortelle er enda en betennelse. Jeg får bare betennelse, hva er greia tro? Jeg skal begynne fra starten. I sommer jobbet jeg på cafe, og det er ofte mye man må bære, alt er ikke let som en fjær for å si det sånn. Jeg begynte å kjenne smerter øverst i høyre arm, så jeg snakket med mamma om det. Hun sa det kunne være en strekk fordi jeg har løftet tungt og brukt den mye. Det virker jo logisk! Så jeg bare ventet til det gikk over, men en strekk sitter ikke i et halvt år.Så jeg bestemte meg for å gå ned til helsesøster for å høre med henne. Hun sa at jeg skulle prøver en gel i en uke, gikk det ikke over så skulle jeg kontakte lege. Uken gikk, og ingen forskjell. Fikk en legetime og fikk beskjed om at jeg har betennelse i skulderen. Siden den har vært der såpass lenge så fant hun ikke hvor nøyaktig den var så jeg må på sykehuset for å sjekke det. Og jeg fikk time i April.. Lenge å vente, men kunne ha vært verre og alt vil ordne seg til slutt. Så nå venter jeg egentlig bare til den dagen kommer. Vil oppdatere dere senere etter det, men jeg får bare gjøre mitt beste ut av det. Dette går mye utover gymmen da, siden jeg få ekstremt vondt med å ha armen i mye bevegelse. Men karakteren er jeg fornøyd med uansett, hehe!

Gledes til sommer

I går var rett og slett en drit dag, ingenting gikk som det skulle og alt ble bare feil. I dag har vært en mye bedre i dag, Jeg satte meg ned og sminket meg fordi jeg hadde lyst. Jeg prøvde også et nytt spill! Spillet heter Ring Fit. Altså et spill som hjelper deg å trene! Det var kjempe gøy, og jeg skjente fort at jeg ble sliten, anbefaler det virkelig! Sitter med selv bruning nå og er klar for å bli brun, hehe. Jeg er ikke så glad for å være så blek som jeg egentlig er. Foundationen jeg bruker er jo et hakk for mørkt, og det er den lyseste fargen!  Jeg elsker det foudationet så jeg bare tar på litt selv bruning, tihi.

 

Gleder meg mer og mer til sommeren, og kjenner gleden kommer frem når sola stiger opp hver dag. Nå mangler bare varmen, blomster, fuglesanger og alt det. Ja, jeg er et sommermenneske. Det jeg hater med vinteren, er at alt blir så mye værre. Jeg sliter med å finne klær som jeg skal ha på meg, det er kaldt så er bare vondt å vente på bussen og isen da… Redd for å falle å slå baken av seg hele tiden. Nei uff, nå er snart den perioden over! Hehe, nå fikk jeg til å gjøre at vinteren er helt katastrofe, men det er den ikke er også mye bra! Men akkurat denne tiden så er det ikke så mye bra, skjønner dere? Hehe.

2020 nyttårsforsett

Føler at jeg er litt seint ute med det, men har ikke klart å finne så mange. Jeg har rett og slett bare et nyttårsforsett i år. Hvorfor skal man stresse med å klare det, og føler at man må gjøre det og det hvis man ikke klarer det så blir man jo bare skuffa over seg selv. Jeg hadde mange i fjor, jeg klarte ingen fordi det ble for mange. Så mitt er å: Bli lykkelig.

Jeg har lenge slit psykisk, av alt som har skjedd og ting som popper opp her og der. Jeg vet godt at man kan ikke unngå dårlige dager selv hvor perfekt livet er. Jeg har bare lyst å si til meg selv i speilet i Desember å si “Du klarte det, uansett hva det tok. Jeg er stolt over meg selv” Jeg har ting jeg er stolt over meg selv allerde i dag. Men det er ikke bare å være stolt over seg selv, men å føle seg komfortabel i sin egen kropp og være en god venn.

Jeg er meg, og jeg må bare lære at sånn er det bare. Jeg kan ikke endre utsende eller personligheten. Hvis noen er venner med meg så må det jo være fordi de vil være venn med meg, og hvem vil være venn med noen som ikke er bra for dem? Nå er det dessverre mange som bare er falske også, jeg har hatt noen sånne. Jeg er stolt over det også, fordi de har lært meg at jeg er mye mer verdig enn det de fortalte meg. De har også gjort meg til meg i dag. Uten dem, hadde jeg kanskje ikke vært meg? Jeg må se tilbake på tiden jeg har hatt i livet, alle nedturer og alle oppturer. Det er mye som man kan tilgi for, men noe klarer jeg bare ikke en dag i dag, men kanskje senere. Å tilgi er like vanskelig å si unnskyld. Selv om det ødela så mye for meg, da og nå så var det også med å gjøre meg til meg.

Selvfølgelig kjenner jeg på konsekvenser på ting som skjedde før. Noen er store og noen er små. Men det er ikke så mye å gjøre med nå. Gjort er gjort. Men jeg kan enda forandre fremtiden min. Jeg skal jobbe med meg selv både psykisk og fysisk. Jeg skal være en glad Elisabeth, og ikke en Elisabeth som er sur, lei, bare dårlige dager mer. Det kommer til å ta tid, men jeg vet at sakte, men sikkert at det vil gå. Jeg kan stolt si at jeg har troen på meg selv, og om noen prøver å ødelegge det. Unnskyld, men det kommer du bare selv til å kjenne. Jeg skal smile til deg å si takk, takk for at du har troen på meg at du må gjøre sånn at jeg mister troen på meg selv.

Ser du smilene på bildene? De er ekte.

 

Mitt 2019

Nå er det et nytt år og et nytt tiår. Tiden går så utrolig fort når man tenker på det. Jeg vil gjerne dele med dere hvordan mitt år har vært måned til måned.

 

Januar- I januar var jeg så utrolig glad for at det endelig var et nytt år, det var i denne perioden jeg hadde det verst på skolen og var så klar for å bli ferdig med det. Kom også ut fra et forhold som ikke var noe bra, og det gjorde at jeg fikk så mye mindre bekymringer og kunne slappe mer av i hodet.

Februar- Denne måneden begynte jeg og Ole Marius å bli mer og mer kjent. Han kom ofte på besøk og han støttet meg mye med problemer i denne tiden. Fikk min førte valenties gave fra han! Vet ikke om dere husker elefant bamsen, har gitt den navnet Leo, hihi. Var også på praksis i denne måneden da jeg var hos Zavanna på Otta. Savner å ha praksis der!

Mars- 17.Mars ble jeg og Ole Marius sammen, og jeg har aldri angret et sekund.

April- Husker at den begynte å komme sol i april hjemme i Lom! Ble så utrolig glad for det, og håper at solen kommer fort her også. Solen gjør meg automatisk gladere.

Mai- Da reiste vi ned til Sørlandet og feiret konfirmasjonen til Dina. Altså den konfirmasjonen var så fin! Jeg og Ole Marius feiret 17. Mai sammen, og var bare topp! Men dessverrre var det mye drama med meg og vennene mine på den tiden, vi kom oss heldigvis ut av det og vi er like gode venner enda. 100% sikker på at nesten alle vennegjenger kranlger uansett, hehe. Men i slutten av måneden så tok jeg det første skrittet til å bli blond, angrer ikke!

Juni- Da var jeg på praksis hos Zavanna igjen! Det beste av alt var jo at det ble sommerferie! Så jeg begynte å jobbe og tjente penger til vi skulle flytte på hybel. Husker at jeg og Ole Marius hadde nesten lett oss ihjel for å finne en hybel, var så vanskelig å finne noen som ville leie ut til to!

 

Juli- Jobbet så mye denne måneden, så ble ikke så mye tid til noe annet. Vertfall prøvde jeg og Ole Marius å gjøre best mulig ut av det. Vi reiste for å bade på fossberg (siden jeg ikke liker å bade i elver og egentlig ikke kan), også reiste vi ned på stranda som er 10 min unna hjemme hos meg for å sole oss og spise mye godt og bare nyte fridagen. Det var også bursdagen til Ole Marius, pakket mange små gaver inn i en stor gave. hehe!

August- Vi reiste ned til Sørlandet den 1. Så var vi der ca 2 uker, og været var så fint! Var noen dager der det blåste litt mer enn normalt. Der nede blåser det alltid, hehe. Vertfall der bestefar bor. Jeg elsker Sørlandet og har vil flytte ned dit! Synes det er så utrolig fint der, og alle menneskene jeg møter er så hyggelige. Når jeg tenker meg om så har jeg faktisk ikke møtt på noen som ikke har vært så greie. Når vi kom hjem igjen, så var det bare å begynne å flytte til Lillehammer. Jeg hadde pakket mye før vi reiste sørover og det er jeg glad for. Husker det var mye styr, men jeg klarte målet mitt som var gjøre alt klart på hybelen før skolen startet. Skolen startet, og var mest redd for at jeg kom til å komme i en annen klasse enn vennene mine, men nope! Vi kom i samme klasse og den dagen kunne ikke ha blitt bedre.

September- Her skjedde det mye rart, vi farget håret til Ole Marius lilla. Vi reiste ofte ned på butikken i bare koseklær osv. Jeg og mamma reiste på ikea også! Begynte desssverre å bli lei av skolen, og er det enda. Er sikker på at det bare er fordi det er skole. Men jeg og Ole Marius hadde vært sammen i 6 måneder, og jeg var så glad for det!

Oktober- Skjedde ikke så mye, men en ting jeg elsker er at vi kledde oss ut på halloween på skole. Altså, så gøy!

 

November- Da var da jeg var så “flink” og skulle bare ha en liten farge i håret for å få en liten forandring en liten stund, endte meg at jeg gråt meg i søvne og våkna kl 4 og gråt sånn at jeg og Ole Marius var trøtte hele dagen. Klarte få det ut til slutt! Så kom bursdagen min som jeg ofc hadde gleda meg litt for lenge til, da hadde jeg og Ole Marius en kose kveld men film og god mat.

Desember- Jeg fokuserte bare på jul! Få alt klart, reise hjem og feire med familien min. Den julen er en av de koseligste jeg har hatt!

 

Det beste med dette året: At jeg ble sammen med Ole Marius. Vi har ikke hatt noen store problemer, ja vi har vært uenige i ting, men da har vi snakket om det og løst det på en veldig grei måte.

Det verste dette året: Jeg mistet enn venn som sto meg nær, og ble så utrolig skuffet. Mildt sakt, det var takken for 12 år.

Tips til de som bor på hybel

Jeg lagde egentlig en video for dette, men det gikk ikke som det skulle så da skriver jeg heller tipsene her! Jeg er ikke alene om å bo på hybel, og det er helt sikkert at noen skal flytte på hybel for første gang til høsten. Det høres veldig lett og digg ut å bo på hybel.. det er ikke alltid det. Jeg har selv bodd på hybel i ca et halvt år, så jeg har lært meg mye. Jeg vet selv at jeg kan bli mye bedre også, men jeg får bare prøve så godt jeg kan!

 

Pant flasker-  Du kjøper garantert noe med pant på. IKKE kast det! plutselig sitter du uten penger å må ha mat, også har du flasker du kan pante, hehe. Kan si det sånn: Vist du hadde hatt noen mynter i hånda, hadde du kastet de i søppelet?

Firstprice- Jeg selv er overasket over hvor bra noen ting fra firstprice er, min favoritt: fiskekaker. De er så utrolig gode! På kiwi koster de rundt 17kr og det holder for både meg og ole marius til to middager!

Rester- Kjøp plastikk bokser som du kan ha restene dine i og legg de i fryseren, så har du middag til en annen dag også!

Niste- Brød blir man fort veldig lei av, ta heller med rester fra middager eller bare lag noe godt dagen før. Skal selv begynne å ta med salater!

Sparekonto- Jeg selv har en sparekonto og det er noe jeg er så utrolig glad for. Der har jeg satt over det som er til over av stipendet (man får 2 store stipend et skole år) og jeg har ennå igjen fra mitt første, er så godt å ha i krisetilfeller. Pluss at man kan spare litt ekstra om man vil.

Mat i kantinen- IKKE kjøp mat i kantina. Der flyr pengene fort bort. Ta heller med noe godt å spise og drikke. Jeg vet det kan friste veldig med varm maten som er der, men er virkelig verdt det? Du kan kjøpe 2 middager for de pengene. Vist du har lyst å ha noe godt å drikke, kjøp det heller på butikken.

Handle 1-2 ganger i uken- Når du er på butikken tenker du sikkert ofte at det hadde vært godt med det og det. Det gjør vertfall jeg. Så å handle 1-2 ganger i uken slår ikke feil, da handler vi ofte til hele uken.

Handlenett- Betale for en pose er litt surt, og 2 kroner blir fort veldig mye så heller spar de pengene og ta med handlenett. Jeg har f.eks kjøpt mine på IKEA, men jeg ser det ofte når jeg er på butikker!

 

Håper noen av disse tipsene vil hjelpe om du trenger det!

 

Ny video: Tips til de som bor på hybel

Endelig har jeg fått energien tilbake! Nå håper jeg så utrolig mye at jeg klarer å legge ut videoer så ofte som jeg gjorde før.Det har sklidd ut sakte, men sikkert de siste månedene. Sklir jeg ut nå så skuffer jeg meg selv… Det lar jeg ikke skje!

Uansett, jeg har bodd på hybel i et halvt år nå og har lært mye. Nå vil jeg gi tips til deg som bor på hybel og dere som snart skal. Ha en fin dag alle sammen!