Sjalusi

Er det en ting jeg vet så er det at sjalu si er så utrolig sterk følelse og kan den kan ta over livet til noen.

Sjalusi: en følelse som kan gjøre en helt gal. En følelse som man ikke takler og føler man må gjøre noe med det. En følelse som er en stor grunn til mobbing. Tenk så mye som har skjedd og kommer til å skje på grunn av sjalusi. Jeg har selv blitt mobbet. Jeg har aldri vist grunnene til det før jeg ble eldre og fikk andre situasjoner å oppleve. Jeg har hørt at andre er slemme mot meg, skal tråkke meg ned, skal skrive stygge meldinger til meg, spre falske rykter om meg osv BARE fordi de er sjalu. Jeg har hørt “De gjør dette fordi du er pen”. Tro meg, jeg har faktisk hørt den av noen som kjente de andre.

Så jeg skal fortelle deg: Behandler noen deg dårlig, er det 90% sjanse for at det er noe sjalusi inni bildet. Så mitt tips til deg er å finne ut hva det og bare gni det inn at du har noe de ikke har. Er det en ting jeg vet hatere hater er når vi gjør det de er sjalu på oss for. Meg? Mange er sjalu fordi jeg tørr å gjøre det jeg vil f.eks vlogge på snap daglig. Så når jeg får en hatmeldig om det så stepper jeg bare opp gamet og vlogger mer. Eneste måten å bli kvitt dem på er å vise dem at du er så utrolig mye mer verdt en alt hatet, at du er mer verdt å føle deg dårlig om deg selv bare fordi noen ikke har noe annet å finne på.

Nei vet dere hva, aldri la sjalusien ta styring. Jeg vet hvor vondt det kan være og hvor sterk den er. Bit tennene sammen å kom deg gjennom det uten å la det skade på andre, fordi klarer du å mestre den følelsen da kan jeg si til deg: DA ER DU STERK!

 

 

Ny video: spørsmål nå og 5 år.

Jeg eeelsker å se på videoer der man har svart på samme spørsmål når man var yngre. Jeg har tenkt på dette lenge, og sa at en dag kan det være “for sent” så det var bare å sette seg ned å lage en. Var kjempe gøy! Nå må vi alle vente 5 år for å få en update… lurer så utrolig mye hvordan livet mitt er om 5 år og hva jeg har opplevd.

Bare 2 måneder til!

Tenk at om akkurat om 2 måneder er jeg hjemme og skal feire 18 år dagen min. Det er så sinnsykt å tenke på at jeg snart lenger ikke er et barn, (eller mest rett en ungdom) men at jeg blir en ung voksen.

Jeg har alltid tenkt på å bli 18 tilhører fremtiden, og den gjør det enda men nå er det veldig nært og det blir bare nærmer og nærmere. Jeg har aldri sett på meg selv som en “voksen” person da jeg er bitte litt barnslig i personligheten og trives best med de som er litt useriøse. Selvfølgelig tenker jeg som en vanlig 17 åring, men helt ærlig har det å bli voksen vært en skremmende tanke i de siste årene.

Når jeg var mindre, sånn 8-12 år ville jeg være voksen for alt så ut som det var mye bedre: der tok jeg feil. Når man var et barn hadde man ikke de tankene man har når man har vokst opp og jeg har enda mye lenger å gå. Jeg vet enda ikke hvilken utdannelse jeg vil ha, jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg: så jeg har bare tatt en dag om gangen. Nå går jeg vg2 og skal ta en utdanning sånn at jeg har noe. Bedre enn ingenting.

Tanken på at jeg kan kjøpe alkohol bare om 2 måneder… nei uff. Jeg har ikke en gang begynt å drikke. Jeg er gammel nok til å ta lappen.. Jeg har øvelseskjørt en gang! Nei nå.. tiden går litt for fort for meg. Plutselig er det sommerferie igjen og det vil være min siste sommerferie før jeg begynner som lærling.

Uansett… Som sagt i et innlegg før så har jeg begynt å akseptere det at jeg snart blir 18 og begynt og begynt å glede meg litt til det. Likevel rart å tenke på det. Jeg er har aldri vært den personen som har sett fram imot til å bli 18. Jeg har alltid gledet meg til bursdagen min ja, men denne ganger er det helt forskjellig. Mamma slipper å få “Nå er det bare ____ mange dager til bursdagen min!” i hele oktober og november hahaha.

Ord sårer.

I går hadde jeg ikke en av de beste dagene. Jeg har ofte dårlige dager, men i går fikk jeg egentlig nok. Jeg hadde nesten ikke gjort noe og var bare lei av alt. Jeg tenkte så utrolig mye. Jeg begynte å tenkte på alt jeg har blitt kalt og hvor fast limt de har blitt i hodet mitt. Jeg har ikke blitt kalt noe stygt på en stund, har heller bare fått noen stygge kommentarer… Men likevel er de limt fast som bare det. Også kom jeg på at jeg leste et sted at et stygt ord trengts det minst 10 fine ord for at det ikke skulle skade. Noe som egentlig gidde mening, etter det jeg har erfart.

Så jeg satte meg ned og sminka meg. Til slutt så skrev jeg ord jeg har blitt kalt fordi jeg er meg og for at jeg driver med det jeg driver med. Jeg er jo trossalt en helt vanlig jente fra en bygd som driver med sminke og sosiale medier: noe som ikke er så vanlig der. På snap gidde jeg også dere en forklaring for hver ord jeg hadde skrevet. Som jeg også skal gi dere her.

Få et liv- Jeg har fått høre at det å drive med sosiale medier ikke kommer til å gjøre noe med livet mitt, at jeg ikke vil komme langt. At jeg bare burde gi opp. Mitt svar på det: Så lenge det irriterer hatere, kommer jeg ikke til å gi meg.

Oppmerksomsyk- Jeg har også fått høre at jeg bare begynte med sosiale medier bare fordi jeg synes synd i meg selv og trengte oppmerksomhet. Jeg sier bare at vist det var grunnen, hadde jeg ikke drevet på med dette i et år. Jeg ser ikke for meg en dag uten å vlogge for dere på snap, jeg elsker å gjøre det og det har blitt en del av hverdagen.

Stygg/Gå å dø/ Hore- Ja… noe av det vanligste man hører. Som dessverre har gjort at jeg ikke ser noe lys i livet og når jeg ser i et speil så liker jeg ikke det jeg ser. Bare fordi jeg har hørt de ordene mot meg.

Fake- Er noen som ikke liker at jeg bruker så mye sminke som jeg gjør fordi jeg “ser helt annerledes” ut. Hva mer er d å si?

Sårbar- Nei… Ja jeg kan bli såra, men jeg har alltid vært den som kommer et sted høyere når jeg kommer meg opp igjen. Tror det er heller at folk vet hvor sterk jeg er, så de bare skal prøve å trå på en nerve. Prøv igjen.

Prostituert- Ble kalt det flere ganger når jeg gikk på Otta (og det er 2 år siden), fordi de ikke tålte at jeg gikk med andre klær. Jeg er annerledes. De fleste gikk med jeans og hettegensere, jeg kom med skjørt/kjoler/tettsittende klær osv. Selv om jeg bruker sånne klær, betyr ikke det at jeg vil vise meg frem, men at jeg tørr å skille meg ut og går med akkurat det jeg selv vil.

Skuffelse- Noen tror vist at jeg er en stor skuffelse for mamma og pappa siden jeg driver med det jeg gjør. Faktisk er de veldig stolte over meg. Hvorfor? Jo fordi jeg tørr å si ifra, at jeg tørr å være meg, fordi jeg står opp imot hat, at jeg hjelper andre. Det siste jeg vil er at de skal miste den stoltheten, jeg skal heller bygge den opp.

Men alt i alt… Ord sårer så mye. Et ord kan lime seg fast til siste dag. Vært så snill å tenkt over ord du bruker, og en ting til. Hvorfor i det hele tatt si dem? Får man noe godt ut av det? Nei. De ordene kan være med å ødelegge et liv, personen som har sagt det kan være med å ødelegge et liv. Vil man virkelig det?

 

 

 

 

 

Antrekk til høsten!

Herregud, tenkt at der allerede er høst! Sommeren går alltid alt for fort. Men plutselig er den her igjen. Jeg har ikke råd til kjempe mye klær nå da jeg bo på hybel og kan virkelig kjenne på hybellivet når det kommer til økonomi haha. Så jeg prøvde mitt beste å finne noe i klærne mine som kan hjelpe dere med å finne litt inspirasjon til antrekk dere kan sette sammen bare fra klesskapet.

Ooooog jeg må si med en gang at selvbruninga på hendene gikk ikke helt etter planen, men men. har også lagt til link til de klesplaggene som også er i salg nå. Mye av det jeg har er dessverre kjøpt minst et år siden, men går alltids til å finne lignede.

Genser: HER 

Genser: HER

Bukse: HER

 

Dette gleder jeg meg til å skje i år

Vi er allerede i September, tenk det! Dette året har vært så rart, trist, men likevel gått så utrolig fort. Nå er det faktisk bare igjen 3 måneder til vi er i 2021 og jeg skal ærlig si at jeg håper det blir bedre enn dette året. Gleder meg til å bli ferdig med det og legge det bak meg og kalle det historie.

Kjempe for å vinne igjen:

Jeg har som sagt ikke vært i topp humør i det siste. Jeg tror jeg vet hva som skylder det, men jeg tenker jeg bare skal gi faen. Jeg orker faktisk ikke å bry meg. Jeg er kjempe glad for de vennene jeg har fått og som også bryr seg om meg for den jeg er. De dømmer meg ikke. De vet jeg sliter psykisk og likevell vil være med meg. Jeg har så mange ganger blitt dømt fordi jeg ikke har det bra, så det gjør meg faktisk veldig glad. Så nå må jeg bare jobbe litt med meg selv. Jeg begynner desverre å bli veldig slapp igjen etter skolen, men det er bare å ta noen vitaminer så vi det bli bedre (har det sånn vert år så vet hva som skylder det), og jeg håper så utrolig mye at jeg klarer å lage antrekk innlegg også til dere! Må bare være kreativ å finne et sted å stå på den lille hybelen min hahah.

Halloween:

Jeg har egentlig ikke noe planer til det, men jeg tror at jeg vil finne på noe den dagen. Har ikke feiret det på 4 år og jeg savner det egentlig. Eneste som jeg ikke liker med halloween er det den dagen vi måtte avlive Tusse… det er allerede 3 år siden. Uansett, det er på tide å faktisk ha det gøy igjen på den dagen. Blir kanskje ikke som før da vi gikk å banket på dører til andre, men noe blir det vell.

Bursdagen min:

Endelig har jeg faktisk begynt å glede meg til bursdagen min. Jeg har klart å respektere det at jeg blir snart sett på som myndig og at en fase i livet mitt er over og et snart vil begynne. Jeg synes selvfølgelig det er kjempe rart å tenkte på… men nå har jeg faktisk snart levd i 18 år og jeg er glad jeg har kommet så lang. Jeg skal gjøre 10 åringe meg stolt. Skal og reise hjem den helga siden jeg er heldig som har bursdag på en Lørdag i år, så jeg får vært med dem. Har allerede begynt å tenke på hvilke kaker jeg skal ha.. wops.

Jul:

Haha, jeg gleder meg ALLTID til jul. Jeg gleder meg så mye at jeg faktisk bruker julepysj akkurat nå… hehe. Gleder meg bare til den koslige stemningen da og være med familien min. Det beste med julen er jo å kunne gjøre noe sammen med dem. Jeg er kjempe glad i familien min, og ville ikke klart meg uten noen av dem.

Hybel tour!

Nå har jeg allerde bodd her i over en måned! Tenk så fort tiden har gått, og snart er det vel snart jul også? Uansett, jeg har endelig laget en hybel tour video som jeg har lovet dere. Det tok sin tid, men jeg ville ca ha alt på plass før jeg viste dere den og ikke bare rot haha.

Besøk av mamma!

I dag kom mamma en tur nedover, og kan si jeg er kjempe glad for det!

(kommer ikke til å vise mamma på bloggen, da hun vil være privat)

Hun henta meg på skolen, så dro vi ned til strandtoget for å spise middag. Nå husker jeg ikke hva cafen heter, men den er oppe i 2 etasje der og de har så god mat! Jeg har alltid Pasta Carbonara der.Vi handlet inn litt mat til meg, også hadde også med noe mat fra hjemme. Så nå tror jeg klarer meg fint til høstferien. Fikk også kjøpt litt ting jeg trengte generelt også, så det var supert.

Hun hadde også med seg 2 pakker jeg hadde bestilt hjem (viste dere de på snap, makeupvlog02). Der jeg hadde  bestilit et nytt serum, fundation og et nytt deksel! Godt å ha fylt på det jeg mangler. Nå mangler jeg bare primer… for den jeg har brukt i dag gjorde at sminka bare falt av! Hadde bare igjen sminke i midten av ansiktet og resten hadde falt av så det ble en “ramme” rundt ansiktet mitt… ikke særlig fint.

Kjenner jeg gleder meg kjempe masse til å komme meg hjem igjen i en liten periode. Når jeg var hjemme sist helg gikk det litt for fort, og følte jeg ikke fikk noe tid med noen. 2 uker kommer til å gå fort! Mamma hadde dessverre ikke med seg Buster, da det bare hadde blitt mye stress for han, men det gjør bare at jeg gleder meg enda mer til å se han igjen! Eller går det an å glede seg mer? hehe

Hvordan går det med dere?

Tips til selvbruning

Okey, jeg er ingen ekspert når det kommer til selvbruning men jeg har jo prøvd et par gjennom de siste årene og nå har jeg funnet en favoritt!

Denne får dere for en hundrelapp på vita og Cubus, så det passer enda mer perfekt til de som ikke har råd til å kjøpe mye dyrt. Før brukte jeg coco brown sin, men synes den gikk av etter første dusj. Spurte meg litt rundt og da ble denne anbefalt og jeg måtte bare prøve.

Jeg har i fargen dark, den blir ikke alt for mørk, men akkurat passe farge. Den legger seg ikke stygt på noe steder, ikke en gang hendene! Fargen faller selvfølgelig litt av etter hvert, men for meg passer det å ta på etter hver andre dusj. Nå i denne tiden også der det er kjempe viktig å holde hendene rene så faller den ekstra av der, men det gjør meg ingenting og er egentlig ikke noe å klage på.

Mine tips til dere som vil prøve selvbruning eller ikke føler de får det til:

  • Skubb huden når du dusjer
  • Smør deg inn med fuktighetskrem over hele kroppen etter dusjen
  • Vent til kremen har kommet inn i huden og du er helt tørr
  • Smør igjen på der huden blir “samlet” f.eks albuer, knær, fingrene
  • Påfør med en hanske i sirkel bevegelser

Om du velger å sove med det eller gå med det en hel dag er helt opptil deg! Lykke til.

Hvor er jeg om 5 år?

Jeg er enda bare 17 år, men om 5 år fyller jeg 23 år! Jeg har jo mine drømmer… Jeg tror ikke jeg har fylt alle allerde da, men jeg håper jeg er på god vei.

Familie og bosted:

Jeg har alltid tenkt at jeg vil ha barn tidlig, og har jeg fått livet på plass om 5 år kan det hende jeg faktisk har begynt å tenkt på det litt mer. Jeg håper også at jeg har funnet meg en leilighet eller hus jeg trives i, men hvor vet jeg faktisk ikke. Jeg trives godt i Lillehammer, men savner Sørlandet hver dag og ønsker egentlig å flytte ned dit… Men ting kan jo skje som gjør at jeg ikke gjør det. Hadde jeg vært i samme situasjon som jeg er i nå om noen år, hadde det vært stor sjanse at jeg hadde sakt hade til Gudbrandsdalen for godt.

Reiser:

Jeg har alltid drømt om å reise… Roma, Paris, Hellas, London osv. Jeg er så utrolig eventyr lysten og jeg håper at de neste 5 årene har jeg reist minst et sted jeg har drømt om. Det aller beste hadde vært å reist med noen som gjør meg glad og er glad i. Jeg krysser fingrene, jeg skal virkelig jobbe for denne drømmen.

Jobb:

Om 5 år må jeg være ferdig med den utdanningen jeg driver med nå, har igjen dette skoleåret også 2 år i lærling. Forhåndsvits har jeg fast jobb og trives der.

Sosiale medier:

Krysser fingrene for at jeg ikke har gitt opp denne drømmen. At jeg har kommet meg et godt stykke opp, og at jeg er stolt over det jeg har gjort til da. Jeg er stolt allerede over hvor langt jeg har kommet. Jeg driter i hva folk sier om hobbyen min.

Livet generelt:

Jeg håper at humøret mitt, tankene mine, selvtilliten min har blitt bedre. At jeg ha noe glede meg til, at jeg kan smile et ekte smil hver dag. At jeg har de rette folkene i livet. Jeg vet at desperasjon og alt det er ikke noe man vokser seg av, men at jeg er nærmere i å vinne kampen. Jeg er bare 17 og er allerede lei av denne følelsen, men jeg gir ikke så lett opp!