5 ting å gjøre i vinterferien

Nå er det vinterferie for mange av oss, det kan hende det ikke er alle som har noe å gjøre hver dag. Noen vil gjøre noe, og noen vil slappe av. Det kommer fra person til person. Men nå vil jeg dele 5 ting dere kan gjøre!

1. Dra på Shopping. Nå er snart våren her, her jeg bor kan man bare gå ut i en genser nå! Så rart, med tanke på hvor kaldt det har vært! Kjøp inn nye vårklær og bytt ut noe i skapet som du ikke vil ha lenger eller ikke bruker mer! Dra med noen venner, eller dra alene på shopping og ta litt tid for deg selv!

2. Dra på kafe. Det slår aldri feil å dra på kafe. Gå på kafe og drikk noe varmt. Dra med en venn og kos dere!


3. Ski tur. Ta på deg skiene og få med venner eller familie! Ta med noe godt å drikke og spise. Så koselig!

4. Filmkveld. Inviter noen venner og ha en skikkelig filmkveld! Sett på en bra film og ha noe godt å drikke å spise. Frister bare med tanken!

5. Hjemme spa. Når det er kaldt i luften. kan huden fort bli litt mer tørr en vanlig. Ta en dag der su skubber, renser, og har ansiktmaske og gir huden din mye fukt. Du vil ikke angre på det, og huden din vil takke deg!

Det er mine 5 tips til hva du kan gjøre i vinterferien! Håper dere har hatt en fin ferie så langt eller hadde en fin ferie forje uke.

Ny video!

I går la jeg ut en video på youtube! Fikk ikke sakt ifra i går siden det ble så sent. Vet at man ikke hørt det jeg sa først på, men sa ikke noe viktig, er jo hvordan jeg gjør sminken dere vil se videoen! Håper dere vertfall liker den. Det er en look som er inspirert av Billi Eilish. Jeg ble vertfall fornøyd med den. Kommer til å lage flere sånne videoer!

Vegitarianer?

Nå er det endelig vinterferie. Synes det er så godt! Eneste planer jeg har er egentlig bare å reise til Lillehammer med en venninne den 1. Mars. Det gleder jeg meg veldig til! Gleder meg også til å se på der hun har tenkt å tatovere seg. Har store planer og å gjøre det også, men det får vente til jeg har bedre råd. Kommer til å snakke om det senere, når jeg finner ut at tiden er inne for en liten forandring. Kunne gjerne ha tatt det nå, men det må vente!

I går etter skolen reiste jeg om noen venner på pizza bakeren, jeg og en til bestilte Drengen, jeg er ikke så veldig glad i kjøttdeig biff, osv på pizza. Liker ikke kjøtt på Taco en gang. Mange spør meg jeg er vegetarianer når sier det, men nei det er jeg ikke. Har ikke noe imot de som er det, fordi det er noe jeg kunne ha blitt. Men når jeg ennå bor hjemme, så får jeg vente med det. Men den pizzaen er så god! Anbefaler virkelig den pizzaen!

Håper dere får en fin ferie! Har dere noen planer?

Kanskje du vil møte meg?

Noen har allerede vinterferie nå, men på skolen vår får vi fredag. Skal bli godt å få litt fri nå, er glad i skolen og kunne være med vennene  mine hver dag, men noen ganger må man bare ha litt fri og kunne slappe av. Mange har sikkert planer som at de skal gå på ski i fjellet osv. Jeg har ikke så mange planer ennå, men jeg skal være med en venninne på Lillehammer som kanskje skal ta en tatovering. Har så lyst til å ta en tatovering jeg også! Men er litt for blakk til det. Jeg skal vertfall være med å se! Må finne ut hva det koster, fordi jeg skal ta en gang i fremtiden! Tatoveringer er jo så fint!

Blir vel litt shopping også når vi er der, så blir vel bare mer blakk, men det får gå. Er ikke ofte jeg og venner er ute på byen, hehe!  Dette er første gangen jeg skal til en litt større plass en her i Lom eller Otta så det er bare å komme å møte meg om dere vil! Hadde vært så koselig! Skal vise dere en jakke senere som jeg måtte bare kjøpe meg på Zavanna der jeg hadde praksis. Den var så fin!  Den butikken var mest for eldre damer, men den jakka passer fint med oss som er yngre også! Gleder meg til å vise dere den.

Alene på Valentinsdagen

Som alle vet, er det 14. Februar i dag og det vil si valetinsdagen. Selv er jeg ikke så glad i den, men det får gå. Fikk ikke noe date i kveld om noen lurte på det, hehe. Dagen har egentlig bare vært med at jeg var på praksis, på Zavanna på Otta. Der trives jeg ganske godt! Men savner den søte valpen som var på dyreklinikken. Men isteden for å gå på date i kveld, gikk jeg og pappa på kafe! Synes det er så hyggelig å gå på kafe. Man får snakket sammen og får litt til hverandre. Og mat! Er på kafe med Maren hver dag denne uken, siden vi har praksis på samme senter. Så vi tar pause i samme tid og er på kafen som er der! Er så koselig! Hvis dere noen gang er på Otta og vil ha litt mat, så gå på amfi senteret og i 2. etasje er det en kafe som henter Kafe Kos. Det er den vi er på, og jeg har blitt litt glad i den kafen, hehe!

Vet jeg har vært litt borte, og beklager det. Men har blitt litt mye med praksis. Er en person som ikke har så mye energi i meg, og blir veldig trøtt når jeg kommer hjem. Men vi håper det blir bedre når skolen begynner igjen.

5 ting som gjør meg glad

  1. 1. Buster
  2. Hvem er det som ikke blir glad av et dyr? Buster er der alltid, og kan alltid finne på noe med han!
  3. 2. Venner
  4. Liker godt å være med vennene mine, de betyr så mye for meg! Også er de man kan få så gode minner med!
  5. 3.  Sørlandet
  6. Reiser ned dit hver sommer, og gleder meg til å møte familien min hver gang! Er så mye bedre vær der enn her, og mer å gjøre. Gleder  meg allerede til jeg skal nedover i år!
  7. 4. Mat
  8. Hehe, jeg elsker mat! Mat er noe som kan gjøre meg i bedre humør med en gang! Er jeg lei meg en dag, så hjelper mat så mye, og når jeg kjeder meg, hehe. Kan også få koselige kvelder med venner eller familien, med god mat!
  9. 5.  Sminke
  10. Det kommer kanskje ikke som et sjokk. Jeg har drevet med sminke i ca 6 år, og er jo en grunn til jeg aldri slutta med det! Er jo noe jeg vil satse på, og kunne leve av det. Hvem vil ikke at leve av noe man liker å gjøre?

Mine drømmer

Jeg har store drømmer jeg vil klare å oppnå i mitt liv. Og jeg vil gjøre mye for å klare å oppfylle de! Nå vil jeg dele med dere hva mine drømmer er.

1. Reise- Jeg har lenge hatt drøm om å reise til ulike steder. Som Paris, London, New York osv. Jeg har allerde begynt å spare penger for å kunne reise. Og jeg vil få meg jobb og spare mye av de pengene jeg tjener.

2. Sang- Dette er noe som bare et mirakel kan oppfylle; spille inn en sang. Jeg elsker p synge, selv om jeg ikke gjør det så ofte. Men når en sang blir satt på som jeg kan, synger jeg som bare det, hehe!

3. Lage mine egne produkter- Ser bloggere og youtubere osv lage sine egne produkter, og jeg får så lyst til å lunne lage mine! Som sminke eller klær. Noe jeg er innterisert av, det hadde vært gøy!

Dette er bare noen av mine drømmer! Men vil ikke si alle enda, men men! Håper dere får en fin dag!

Stolt av meg selv

Skjenner at jeg gleder meg til sommeren mer og mer. Er litt lei av kulden nå, men overlever alltid. Synes det er så vanskelig å finne noe å ha på seg, hehe. Har nesten bare sommerklær, så sier jo seg selv at jeg er et sommermenneske! Har ikke så mange planer til sommeren enda, men har lyst til å gjøre noe gøy. Skal ned til Sørlandet for å møte familien min der nede, men mer enn det vet jeg ikke. Er på Sørlandet lenge også, så håper på at vi finner på noe gøy der. Håper jeg kan få laget vlogger i sommer, for det hadde vært så gøy! Vil helst vlogge på en dag der det skjer noe sånn at det blir mer spennende å se på.

En ting jeg er litt stolt over meg selv er at jeg nesten ikke har brukt sminke denne uken! Følte det ble litt upassende å bruke mye sminke hos dyrlegen. Bruker bare bryn og mascara. Pleier egentlig å ha på nesten alt som går, haha! Savner litt å bruke vipper og dekke huden min, siden jeg ikke er helt fornøyd hvordan huden min ser ut pga arr osv. Men, jeg er uansett stolt at jeg har klart det! Har igjen i morgen så er jeg ferdig med praksisen hos dyrlegen, blir litt trist siden jeg likte meg godt der, men sånn er det! Neste uke skal jeg ha praksis på en klesbutikk. Da kommer jeg nok til å bruke den sminken jeg gjorde før. Men gleder meg til å begynne på skolen igjen, savner vennene mine!

Praksis hos dyrlegen

I denne uken er jo på praksis hos dyrlegen, og jeg synes det er utrolig spennende! Jeg får ikke gjort så mye, men jeg får blitt med på når de undersøker dyrene. Og jeg synes det er så flott at dyrene kan få den hjelpen de trenger. Dyrlegen finner også fort ut hva som kan være galt med dyret, synes det er litt gøy å se på! Andbefaler dere som skal ha praksis til å være hos dyrlegen! 

I går flimet jeg også en youtube video! Skal prøve å få lagt den ut i helgen! Det var så gøy å filme den! Så tror det kommer til å komme flere sånne videoer! Jeg vil begynne å bli flinkere til å filme nå, ha vært borte fra youtube i en måned nå, så nå må jeg skjerpe meg! Men det blir litt mye styr når jeg er borte fra kl 07:00 om morgen til 17:00. Blir utrolig sliten når jeg kommer hjem etter skolen, men jeg har jo helger!

 

Det er ikke greit

Bruker gamle bilder, fra denne tiden

Det var en som sa til meg, mobbing kan aldri bli tatt opp for mye. Det er jeg helt enig i. Jeg har opplevd mye selv, jeg kjenner flere som har opplevd ting som ingen skal oppleve. Alt fra å bli dyttet til å nesten bli drept. Ja, noen har holdt på å bli drept pga mobbing. Jeg slitet psykisk en dag i dag, fra noe som skjedde før. Jeg ble dyttet, de slengte døra igjen for at den skulle treffe meg. Jeg kunne få en ball rett i hodet mitt helt random, snudde jeg meg så jeg de bare le. De snakket styggt om familien min. Ingen brydde seg når mamma og pappa skilte seg, de gikk etter meg å lo. Selv om det var noen rett før som hadde opplevd akkurat det samme, og han fikk masse trøst og kjærlighet? Takk for støtten.

 De gikk etter meg og ropte stygge kommentarer. Jeg bel kalt, feit, ekkel, hore, stygg osv. Jeg kunne høre de baksnakke meg nesten hele tiden, gidde stygge blikk. Fikk tegn på at jeg skulle drepe meg selv. Når jeg gikk forbi noen kunne de bare begynne å le av meg. Jeg har blitt behandla dårlig av en ex. Fikk meg til å begynne å selvskade meg (slutta med det for lenge siden, så ikke bekymre dere. Går ikke an å forandre fortiden) . Flere år låste jeg meg inne på rommet og gråt alt jeg hadde, menst mamma sto utenfor å prøvde å få døra opp. Noen ganger kunne jeg komme hjem gråtende. Jeg følte meg ensom og hatet. Fikk dårlig selvtilit. Når jeg fikk beskjeden om at vi skulle ha svømming på skolen, falt jeg sammen i gråt. Jeg dusja ikke på ungdomskolen og slutten av barneskolen, fordi jeg likte ikke kroppen min. Jeg var redd for å få rykter på meg om at jeg var ekkel pga det, men jeg klarte ikke. 

Uansett hva jeg gjorde i gymmen, var det alltid feil. Prøvde jeg, var det feil. Gjorde jeg ikke noe, var det feil. Uansett hvor godt jeg prøvde, var det aldri bra nok. Når vi hadde fotball, var jeg livredd. Fordi jeg var vandt med at hodet mitt var målet. Jeg følte meg kvalm i gymmen. Følte at jeg bare ville gjemme meg, og forsvinne. Jeg var flau, jeg visste hva de andre tenkte om meg. De ropte at jeg måtte jeg gjøre det og det, men jeg var lei av mas. Det var jo ikke godt nok uansett. Noen ganger, kunne de gjøre meg sint. Jeg ble så lei av mas, at jeg gjorde ting de ble overasket over. Jeg kunne slå den ballen så langt at alle sto med åpen munn, jeg kunne springe så fort at de andre sto bare å glo. Det var en god følelse.

Men uansett, her sitter jeg i dag. Med folk som ikke skjønner hvordan det er å slite psykisk. Noen som vil prøve å styre meg, men jeg lar de ikke. Fordi jeg har opplevd det jeg har. Dette er mitt liv, jeg gjør hva jeg vil. Jeg sliter ennå psykisk. Jeg liker best å gå med sminke, fordi jeg fikk kommentarer på hvor stygg huden min var før pga kviser. Mange synes jeg ser bedre ut uten sminke, men jeg klarer ikke å se det i mine øyne. Jeg sluttet å drikke brus og spise godteri kunn på lørdager før fordi andre sa jeg var feit. Før tenkte jeg hele tiden “om jeg hadde vært tynnere, ville jeg vært fornøyd”, men nei. Etter jeg hadde gått ned i vekt, blitt tynnere. Fått mer former tenkte jeg “Om huden min var kvisefri ville jeg vært fornøyd”, men nei igjen. Huden min har ikke en enste kvise en dag i dag. Jeg veier 57 kilo. Jeg er ennå ikke fornøyd. Fordi, at noen ikke hadde noe bedre å gjøre ennå slenge stygge kommentarer til meg.

Noen ord kan skade, psykisk. Blir det så ille psykisk, vil det gå over til fysisk. Ord kan drepe. Ingen tror på det før det skjer, men da er det for sent. Jeg måtte inn i samtaler på hva jeg kunne gjøre for at andre skulle like meg. For at andre skulle slutte å gjøre ting mot meg som ikke var greit. Hvorfor meg? Jeg kom inn på skolen som en helt vanlig jente som alle andre. Hvorfor var det meg som var noe galt med? Er det virkelig min feil at andre sier stygge ting til meg? Er det min feil at andre velger å gjøre ting mot meg som ikke er greit?

Takk for at du leste.