Liten Q&A!

La ut en yolo link der dere kunne komme med noen spørsmål!

Hvor mange unger ønsker du, og evt hvor gammel vil du være når du får dem? Jeg vil hvertfall ha 2 barn! Men hadde ikke sagt nei takk til 3. Jeg vil vente et par år til jeg får barn haha. Utdanning må være i boks, og jeg måtte ha funnet meg et sted å bo der jeg vet jeg vil trives. Er enda bare 18, men jeg har alltid hatt lyst til å være en “ung” mor. Så kanskje i 23 års alderen?

Hvor ser du deg selv om 10 år? Jeg aner ikke! Men jeg håper at jeg har funnet noen som elsker meg for den jeg er, og har fått et barn eller to.

Hvor ønsker du å bo om 5 år? Det var det.. jeg skal bo på lillehammer i 2 år til. Og om jeg blir der eller reiser ned til sørlandet kan bare tiden vise.. Skrev om dette i går også faktisk!

Trives du best i forhold eller singel? Både og. Trives med begge. Jeg elsker å ha noen å alltid kunne snakke med og ha den kommunikasjon man har med en man er sammen med. Men igjen så er det digg å være singel, for man slipper bekymringer osv. Nå har jeg ikke vært så heldig heller med forhold tidligere, for vet jo at man ikke skal gå rundt å bekymre seg 24/7 for å miste personen osv… men skal jo være lykkelig. Men hadde jeg funnet en person jeg vet jeg ville hatt det godt med, og det var et som om å bli sammen eller ikke ville jeg sagt ja.

Driver du med noen nå? Nope! Tenker å være singel en stund også haha, men time will show.

Hvordan har du det? Akkurat nå har jeg det egentlig veldig bra! I det siste har jeg klart å få fler venner og blitt mer åpen med det. Jeg har blitt en bedre verson av meg i det siste, og jeg er glad for det!

Skal jeg flytte til Sørlandet om 2 år?

Tror faktisk jeg har laget et sånt innlegg før, og sier noe det.

Siden jeg gikk i sånn 4-5 klasse, eller egentlig så lenge jeg kan huske har jeg alltid hatt lyst til å flytte ned til sørlandet. Men det har jo ikke blitt noe av, for mange grunner. Lom er jo der jeg har vokst opp på det gode og det vonde. Men nå er jeg 18 år, og jeg kjenner det at Lom har hatt sin tid i livet mitt, og jeg vet 100% at jeg ikke kommer til å bo her fast igjen. Jeg “bor” her nå, men har egentlig bosatt meg i Lillehammer pga skole. Trives så utrolig godt i Lillehammer, og jeg har fått fler venner enn det jeg skulle tro.

Men… Mamma kommer fra sørlandet og jeg sier selv hver gang vi skal ned dit på ferie om sommeren at jeg skal hjem til sørlandet. Grunnen er jo at jeg har mer familie der, enn det jeg har her. Har også følt meg mer hjemme der, enn det jeg noen gang har gjort her i Lom. Det er enda bare en tanke.. men nå begynner mamma å tenke litt mer på det også. Barndomshjemmet kaller. Vi har uansett blitt enige om at det fortsatt er bare en tanke, og vi venter to år til.

Hvorfor to år til? Jo, fordi jeg har fått en så utrolig fin lærlingplass på Lillehammer og jeg kaster ikke bort den sjansen. Gleder meg utrolig mye til å starte! Flytte nedover med en utdanning, er mye enklere enn å få lærlingplass. Mamma vil heller ikke flytte ned, før jeg blir med i samme lasset. Helt ærlig, hadde jeg ikke klart å bo her oppi uten mamma heller, og det tror jeg hun vet haha. En gang en mammadalt, alltid en mammadalt.

Uff, den tanken her har flydd i hodet mitt hvertfall i 10 år, og det er kanskje for en grunn også? Men som sagt, enda bare en tanke. Men vet at å flytte ned dit, kommer jeg til å bli tatt imot med åpne armer, men igjen så etterlater jeg de kjære jeg har her… og det er ikke en like god tanke </3

Sol = glede

God fredag, og god helg!

Vi kan være enige med at helgen starter bra med så fint vær! Ser ut som mange har strålende sol, og bare det fine sommer været i dag! Spådd sånn HELE helga og jeg elsker det. Kjenner bare gleden kommer mer og mer!

Fredagen i dag strata med skole, som vanlig. Hadde egentlig en veldig fin dag på skolen! Hadde en presentasjon som jeg hadde grudd meg litt til, men det gikk egentlig veldig fint. Noe jeg også visste, for det gjør jo som regel det. Fikk også vite at jeg har “fri” onsdag og torsdag neste uke. Pga vi har hatt noen timer fra før og vi får bare en skoleoppgave å jobbe med i det andre faget. Så da var det å bestille togbillettet hjem med en gang! Gleder meg sååå utrolig mye å være med mamma og Buster igjen <3 Er stress å reise hjem i en vanlig helg, så selvfølgelig tar jeg sjansen å være hjemme i fler dager når jeg kan det.

Etter skolen var det rett ned på trening etter det <3 Tenker å trene litt mer i dag å, men skal bare nyte sola litt til haha. Skal ned på løpebanen igjen! Har ikke vært der siden oktober-november? Så det begynner å bli en stund siden! Er litt usikker om jeg skal gjøre det i dag eller i morgen, for burde egentlig gjøre ting her hjemme også.. hehe men det er ikke like gøy.

Men uansett: planer for denne helga er ikke akkurat så store men det er jo litt. Skal være med folk i morgen etter ca 16 tiden, og da har jeg jo tid å trene før hehe, men vi ser! Tenker egentlig at i morgen kommer til å være en fin dag! har blitt veldig glad i bare være med folk, i motsetning det jeg var før. Jeg eeelska å være alene, men nå vil jeg helst være med noen hele tiden hehe.

Jeg håper dere får en fin helg! Og nyyyyt solen!

Mine beste tips til å få det bedre!

Mange kjenner meg som jeg er nå, men veldig få der ute kjente meg når jeg gikk igjennom det jeg har gått igjennom. Tenker veldig mye på hvordan jeg gikk fra å være helt ned i kjelleren til å faktisk smile hver dag og finne glede. For tro meg, jeg har det utrolig bra! Og med at jeg har det bra nå, beviser bare at det er mulig å få det bedre!

Er det en ting jeg elsker å gjøre, er det å hjelpe andre som trenger det! For jeg vet hvordan det er, og ingen fortjener å kjenne på de følelsene. Så jeg vil gi mine tips til å få det bedre!

Finn dine ekte venner- dette er et punkt som er utrolig vanskelig. Jeg selv har slitt utrolig mye med dette. Føler det er vanskelig å komme i kontakt med nye mennekser nå for tiden, hvertfall pga corona. Men tiden vil vise, og du vil finne dine, men ingen vet når.  Hvordan skal du vite at de er ekte? Hør på magefølelsen!

Prøv å ikke dytt andre bort- Finner du noen som ikke dømmer deg, bryr seg om deg? Men du føler at du bare er en plage for dem? Eller kommer den følelsen av at du rett og slett ikke vandt med at folk bryr seg så mye? For tro meg, det er mange som sier “jeg er her for deg” “jeg bryr meg”, men som ikke gir noe svar eller ikke en gang hører etter. Finner du noen som gjør det, ikke vær redd for å bli såra igjen. De vil ikke såre deg, vet du hvorfor? Fordi de ikke dømmer, og kanskje de har mer forståelse enn det du tror? Forståelse er en så stor ting! Hør på magefølelsen her å: føler du de ikke lytter eller svarer bra, er det for en grunn! Bort med dem. Men har du den følelsen? Behold dem <3

Gjør noe, ikke ligg i senga- JEG VET HVOR FRISTENDE DET ER! Bare følelsen at du bare vil sove, for å komme deg bort fra virkeligheten. Når du blir liggende i senga, flyr tankene dine hele tiden. Hva tenker du på? Jo at du skulle ønske du hadde det bedre. Kanskje du også tenker på at “hvis bare… hadde det vært bedre”. Gjør det du tenker ville gjort det bedre. Vil du trene? Opp med deg å tren. Vil du lage mat. Lag mat! osvosv LISTEN ER LANG! Bare at du gjør noe ut av dagen, og noe du Kan være stolt over når kvelden kommer har veldig mye å si!

Gå en tur- En tur gjør at du får kommet deg ut litt, men også noe som du kan være stolt av! Selv elsker jeg å gå turer fordi jeg blir så avslappet av det og tankene får luftet seg litt. For en eller annen grunn tenker jeg mye mer positivt enn når jeg bare sitter i sofaen. Hvor langt du går, har ikke noe å si. Noe er bedre enn ingenting!

Gjør det som du vil- Aldri la noen fortelle deg hva du skal gjøre. ALDRI! Har du lyst til noe, så gjør det. Gi litt faen i andre og tenk på deg selv. Selv elsker jeg å drive med sminke og mote!

Snakk med noen- Det som er dritt er her i verden er at man blir sett ned på, når man velger å være åpen om noe. Men det vil jeg snu på, fordi: Velger man å åpne seg, betyr det at du har en styrke som kreves! Det er mange som ikke tørr fordi de er redd å bli dømt. Det er de som dømmer som er svake, ikke du som åpner deg! Har du noen du vet du kan stole på, vil jeg virkelig anbefale å snakke om alt som trengst å bli snakket om. Du merker fort om de bryr seg eller ikke. Jeg er også her, om noen trenger å snakke. Eller bare få ut noen tanker. JEG LYTTER ALLTID!

Jeg har alltid troen på dere! Det vil gå bra! Bare gi det litt tid, og følg noen tips her <3

Fra dårlig periode, til en god en!

Asså jeg eeeelsker når jeg har klart å komme meg opp igjen!

Som sagt har jeg ikke hatt det sånn kjempe bra, men hallo jeg har klart det igjen: komme meg igjennom og komme et trinn høyere opp! Jeg tror det som har gjort at jeg har klart å komme opp igjen nå er at jeg har innsett bare mer hvor heldig jeg er. Jeg har fått venner for livet, som bryr seg om meg fordi jeg er den jeg er og ikke dømmer meg for NOE. Når det kommer til vennskap har jeg slitt veldig gjennom hele livet, også møtte jeg Ayla <3

Jeg har også fått lærlingplass på et sted jeg trives så utrolig godt, og jeg gleder meg så utrolig mye til å starte! Kunne godt starta i morgen jeg hehe. Asså, jeg føler meg ekstra heldig fordi jeg får ta en utdanning i det jeg interesserer meg for og vet jeg vil trives. Siden klesbutikker ikke er med å ha godkjente lærlings bedrift så frykta jeg at jeg måtte gå som lærling i matbutikk som jeg synes er utrolig kjedelig. Men det skal ikke jeg ikke! Hihi

Nå begynner varmen å komme, og kjenner også at det har hjulpet meg utrolig mye. Sitter selv ute nå på verandaen! Nå fremover kommer jeg til å sette sammen litt bedre antrekk også! Håper bare det ikke er så kaldt inne på skolen lenger snart.. MEN! uansett så har jeg funnet ut at jeg bare skal gjøre det som er rett for meg og leve livet litt ekstra. For asså, dette er mitt liv og jeg gjør hva faen jeg vil haha. Så nå, har jeg det bra! Jeg kommer til å fokusere mye på treningen, fordi jeg vet det vil gjøre at jeg bare går mer oppover.

Så gjør som meg: Lev livet!

Dette har jeg gjort menst jeg har vært borte!

Jeg har jo ikke vært helt borte, har vært på snap og lagt ut videoer på youtube, så er bare å sjekke dem ut!

Påskeferien: I påska var jeg hjemme i Lom, og det var egentlig godt å kunne slappe helt av igjen. Og selvfølgelig var det fint å være med mamma og Buster hver dag. De dagene det var fint vær gikk jeg og Buster ut på tur! Elsker å gå ute på turer, når været er fint. Det gjør noe med meg altså, og Buster sier ikke nei takk for å si det sånn. Men været var ikke alltid med oss, så det ble mye å bare sitte hjemme også. Men jeg prøvde å få tiden til å gå. Lagde 2 videoer til dere, og var litt live på TikTok. Men herregud så mye godteri det gikk! haha, tror jeg spise nesten hver dag! Bakte også kake en dag fordi jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre. Mamma kom også i det humøret at hun ville ut å plukke søppel! Noe som ikke skader noen og er bare en fin ting å gjøre. Vi fant alt fra sprøyte til solbriller. Og selvfølgelig en del pant og mange glassflasker.. Vi samlet pant for vertfall 100kr sammen! Og enda var det mange bokser som var for ødelagte til å  bli pantes.

Hoppbakken: Så var det igjen på skole tirsdag, og da hadde vi egentrening i gym. Da valgte jeg og Ayla å gå opp hoppbakken! Det var faktisk mye morsommere enn det jeg hadde trodd. Det tok oss et kvarter til å komme oss opp, også gikk vi ned en vei ned igjen. Så kan si jeg var aktiv den dagen! + trening etter det. Å gå i hoppbakken er noe jeg virkelig skal gjøre igjen, og anbefaler å gjøre.

Så jeg har egentlig hatt det ganske fint, og bare tatt meg litt ekstra ferie. Love u all! <3

Jeg har vært borte en stund, så her er hvorfor

Hei på dere! Jeg har savnet dere utrolig mye, den tiden jeg har vært borte. Men jeg blir selvfølgelig ikke bare bort for null grunn..

Jeg hadde utrolig vansker å vite hva jeg skulle skrive til dere, for livet mitt er veldig enkelt: skole, trening og hjem. Det er ikke så veldig mye å dele fra skolen hehe, og trening er jeg ingen ekspert og tørr derfor ikke å skrive så mye rundt. Og her hjemme er det som oftes at man blir sittene eller rydder.

Jeg gikk også inn i en periode jeg ikke hadde det så veldig bra, men det begynner å hjelpe litt mer på nå. Når jeg kommer i sånne perioder så vet jeg sjelden hvorfor. Men jeg har jo tenkt mye, som vanlig hehe. Kanskje jeg må slutte å tenke så mye? haha. Jeg er jo 18 nå, og jeg har aldri hatt noe jeg kan kalle et “ungdomsliv” for jeg er veldig rolig. Det er ikke alltid gøy å se folk har det gøy, å vite at jeg aldri kommer til å klare en en gang å være med på noe sånt, for jeg og alkohol er ikke gode venner (asså jeg drikker ikke, fordi jeg ikke vil). Og kan ærlig si at jeg blir rett og slett sint, når folk ikke gidder en gang å bli kjent med meg med en gang de får vite at jeg ikke drikker… er det virkelig så stor sak? Og når jeg var hjemme i Lom i påska, hadde jeg ingen mulighet til å få besøk eller noe for jeg kjenner ingen utenom familie som er veldig liten…

Jeg er også veldig skolelei, og må tvinge meg selv opp hver morgen. Nå er vi også tilbake med å bare ha skole og ikke praksis, noe jeg vet kommer til å bli vanskelig for meg. Men igjen, så er det bare noen få uker igjen til sommeren! Så jeg må bare tenke det positive: snart sommer, været blir bedre osv. Det er vel bare igjen 10 uker?

 

Selvtillit her også vært veldig lav.. hvorfor? Skulle jeg likt å vist. Men tenker at nå er jeg tilbake på treningen, så da vil det bli bedre. Er også tilbake her på Lillehammer, etter å vært hjemme i påska som vil også si at jeg har vennene mine rundt meg igjen! Hah, jeg og Ayla har vært sammen litt hver dag etter skolen, og i morgen skal vi ha en fin kveld sammen! Gleder meg masse <3

Men jeg tenker at jeg skal blogge når jeg vet hva jeg skal skrive om, og når jeg har nyheter til dere! Love u all <3 Også husk: det er lov å ha dårlige perioder, og da er det viktig å ikke glemme deg selv!